Xiaomi випустить три планшета: характеристики і інтерфейс MIUI

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В ході вивчення прошивки MIUI 12.5 і встановлених у ній додатків розробники з порталу XDA знайшли численні натяки на вихід нових планшетів Xiaomi. Разом з тим стало відомо, як буде виглядати планшетний інтерфейс і навігація по ньому.

Судячи з представлених скриншотам, версія MIUI для планшетів буде дуже схожа на iPadOS з таким же доком з обраними додатками в нижній частині екрана. Навігація по системі буде здійснюватися так само, як і на смартфонах Xiaomi: свайп знизу повертає на домашній екран, цей же жест з утриманням відкриває меню запущених додатків, а свайп збоку відповідає за повернення назад. Крім того, в деяких додатках, таких як ігри, ряд жестів потрібно буде підтвердити повторно, щоб вони спрацювали. Це потрібно для запобігання помилкових спрацьовувань. Наприклад, щоб під час гри випадково не вийти на головний екран.

Аналіз програмного коду показав, що в деякі системні програми будуть перероблені для відображення додаткової інформації на великому екрані планшета. Разом з тим стало відомо, що Xiaomi готує щонайменше три моделі з кодовими назвами nabu, enuma і elish. Останні два, судячи з усього, будуть одним пристроєм з різницею лише в підтримку стільникових мереж в enuma.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Передбачається, що всі три планшета отримають IPS-дисплеї з роздільною здатністю 2560х1600 пікселів і частотою оновлення 120 Гц. У моделі з кодовою назвою nabu очікується 10,97-дюймовий екран і акумулятор ємністю 8720 мАг. У enuma і elish імовірно попередньо встановити процесор Snapdragon 865, 865+ або 870, а в nabu – Snapdragon 855, 855+ або 860.

Презентація планшетів очікується найближчим часом, але точні терміни не оголошені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.