Перший пристрій Google на базі ОС Fuchsia готовий до випуску

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американська компанія сертифікувала перший пристрій, який працює під управлінням нової операційної системи Fuchsia. Це програмне забезпечення розробляється пошуковим гігантом протягом вже декількох років і потенційно може стати альтернативою Android.

Google Fuchsia OS

Новий пристрій Google на базі ОС Fuchsia засвітився на сайті Bluetooth Special Interest Group (SIG). У документації мова йде про гаджет під назвою Google Home Hub з програмним забезпеченням Fuchsia 1.0. Примітно, що фірмовий розумний екран більше двох років тому був перейменований в Nest Hub, актуальні версії якого працюють на базі платформи Google Cast.

Імовірно, спочатку Google випустить модифікований Home Hub з ОС Fuchsia обмеженою серією. Це дасть можливість самій компанії випробувати нове програмне забезпечення на реальному пристрої та надати його розробникам для тестування своїх додатків. Комерційна версія новинки може з’явитися пізніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як відомо, поточні операційні системи Google – Android і Chrome OS – працюють на базі ядер Linux, а Fuchsia грунтується на Zircon. Це апаратне забезпечення використовує менше ресурсів для запуску додатків, що може поліпшити продуктивність і енергоефективність пристроїв. Про появу смартфонів на базі Fuchsia поки немає ніякої інформації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.