iPhone 13 mini: ціна, дата виходу, характеристики

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Разом з iPhone 13 , iPhone 13 Pro і iPhone 13 Pro Max , з імовірністю в 99,9%, купертіновци також випустять і компактний iPhone 13 mini, спадкоємця 12 mini . Продажі останнього залишають бажати кращого, так що, якщо 13 mini також виявиться не дуже популярним, то, ймовірно, він стане останнім компактним айфоном в історії.

Розповідаємо, що знаємо (матеріал традиційно буде оновлювати у міру надходження нової інформації).

Ціна

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Подорожчання в доларах трапиться навряд чи. Новий компактний айфон буде коштувати стільки ж, скільки коштував iPhone 12 mini на старті. А у нас? Тут, на жаль, можливі варіанти. Курс гривні до долара не стабільний (і за останні кілька десятків років прагне тільки вниз). Тому подорожчання в Україні цілком ймовірно. Скільки попросять за 13 mini у нас? Здається, що від 30 – 35 тисяч гривень за версію з 64 ГБ. Варіант з максимальним накопичувачем (ємність може вирости до 512 ГБ) обійдеться вже в 35 – 40 тисяч гривень

Дата виходу

Apple покаже нове покоління iPhone у вересні. Мережеві аналітики навіть називають дату. Вона символічна – 13 вересня . Коли почнуться продажі? У США напевно в 20 числах першого осіннього місяця. А в Росії? Здається, що ближче до кінця місяця.

Характеристики

Параметри майже такі ж, як у iPhone 13. Але екран і батарея будуть менше.

  • Процесор: 5-нм могутній Apple A15 Bionic. У тестах буде справжній монстр. На ділі ми навряд чи помітимо різницю (сучасні айфони всі працюють швидко). Але енергоефективність виросте. І це добре.
  • Дисплей: 5,42-дюймовий OLED з технологією LTPO і підтримкою частоти відновлення 120 Гц. Частота оновлення буде адаптований. Тобто, в залежності від завдання вона змінюється від 0 до 120 Гц. В іграх – вище, при серфінгу по мережі – нижче. Розумно.
  • Захист екрану: Ceramic Shield нового покоління. Повинна стати ще міцніше і надійніше.
  • Чубчик з Face ID: Напевно стане менше, ну а сам сканер швидше. Повинен навчитися впізнавати нас в масці.
  • Touch ID: Чи повернеться. Гаджет знову дозволять розблокувати за допомогою відбитка пальця. Дактилоскопічний сканер вмонтують прямо в дисплей.
  • Тильна камера : Новий модуль з діагональним розташуванням двох датчиків (вони напевно знову будут 12-мегапіксельними). Розмір сенсорів побільшає, вони зможуть захоплювати більше світла (а значить – краще знімати, особливо вночі).
  • Селфі-камера : Навряд чи зміниться. Вона і у iPhone 12 mini хороша.
  • Звук : Якісні динаміки, відсутність 3,5-мм роз’єму. Тут ніяких відверто не чекаємо.
  • Акумулятор і швидка зарядка : Повинен стати трохи більше. Але навряд чи зміни виявляться радикальними. Працювати гаджет просто зобов’язаний хоча бути на годину-півтори довше. Ну і про збільшення потужності магнітної зарядки MagSafe не забуваємо. Хоча б до 30 Вт.
  • Обсяг флеш-пам’яті : 64, 128, 256 і 512 ГБ. Останнє – імовірно.
  • Зв’язок : Wi-Fi 6E, 4G, 5G, Bluetooth 5.2.
  • Габарити : аналогічні iPhone 12 mini.
  • Комплектація : така ж бідна, як і у iPhone 12 mini. Адаптер не повернуть, навушники теж.

А дизайн? Дивимося на фото нижче.

Різниці з iPhone 12 mini майже немає. Але модуль камери інший, що відразу впадає в очі (кинеться в очі і перехожим, які захопляться тим, що у вас не старий, а новий айфон).

Кольору? Чорний, синій, червоний, жовтий, білий, фіолетовий. Може ще щось.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.