Google Pixel 6 може отримати головну фішку iPhone і Samsung Galaxy S. Що це?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Смартфони серії Google Pixel 6 можуть отримати підтримку надширокосмугового зв’язку UWB. Про це повідомляють 9to5mac і XDA Developers.

Бездротова технологія зв’язку UWB набрала популярність серед смартфонів і пристроїв розумного будинку в останні два роки. Вона дозволяє більш точно визначати місце розташування пристроїв. Google активно розвиває розумний будинок і планує представити нові пристрої або програмне забезпечення для нього в цьому році. Логічно, що її нові смартфони отримають апаратне оновлення для більшої сумісності. 

В iPhone вона покращує передачу даних по AirDrop – смартфон можна просто направити на потрібний пристрій, і з’єднання встановиться автоматично. Це допомагає, якщо у вас більше двох пристроїв Apple. Також з її допомогою можна підключитися до HomePod Mini, просто піднісши до нього телефон.

Крім того, UWB використовується для роботи мітки AirTag. Аксесуар працює на чіпі U1. Якщо такий же стоїть на iPhone, то за допомогою мобільного пристрою можна визначити місце розташування мітки з точністю до 10 см. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung також використовує UWB. Їй ця технологія дозволяє встановити з’єднання між смартфоном і міткою Galaxy SmartTag, а також використовувати мобільний пристрій в якості ключа для авто. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.