Тім Кук назвав найбільш продавану модель iPhone

В ході квартального фінансового звіту глава Apple розповів не тільки про доходи компанії. Заодно він оголосив найнеобхіднішу на ринку модель фірмового смартфона з актуального асортименту – і, як виявилося, мова зовсім не про топові версії з приставкою Pro.

За словами Тіма Кука, найбільш продаваним представником модельного ряду 2020 го став базовий iPhone 12. При цьому конкретних цифр він не розкрив, лише зазначивши, що вся серія пристроїв, включаючи iPhone 12 Pro і 12 Pro Max демонструє високі продажі. Що стосується iPhone 12 mini, то представники Apple вважали за краще не згадувати гаджет в своєму звіті. На думку аналітиків, темп його продажів не перевищує 5% від усього обсягу реалізованих пристроїв лінійки.

Apple заявила про виручку в розмірі $ 89,6 мільярда за минулий фінансовий квартал, а показник прибутку склав $ 23,6 мільярда. Рік тому ці показники виглядали значно скромніше: $ 58,3 мільярда і $ 11,25 мільярда відповідно.

«IPhone 12 – найпопулярніший смартфон в серії. Втім, ми бачили дуже хороші показники продажів і у моделі Pro. Таким чином, дохід, який ви бачите, стало наслідком зростання доходу на реалізовану одиницю » , – зазначив генеральний директор Apple.

Компанія також повідомила про зростання продажів Mac і iPad на 70%, при цьому половина покупців цих пристроїв в звітному періоді, за запевненням бренду, вперше набула продукції Apple. Так, виручка від комп’ютерів Mac оцінюється в $ 9,1 мільярда, а планшети iPad принесли американської компанії $ 7,81 мільярда за перші три місяці 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.