iPhone 11: чи варто купувати в 2021 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З усіх торішніх версій смартфона Apple найдоступнішим став iPhone 11. За своїми характеристиками він не відстає від своїх старших побратимів, і при цьому його вартість помітно менша. Так, що ця модель буде топовою протягом декількох років.

Відмінності від iPhone 12

Новинка вийшла унікальна у всіх сенсах. Якщо айфон 11 свій зовнішній вигляд успадкував від версії iPhone XR, то цей варіант має оновлений формат. Округлі боковини змінилися плоскими бортиками, і в результаті смартфон виглядає і відчувається по-іншому. За рахунок зменшення ширини і висоти, телефон «схуд» на 30 грамів. В оновленому дизайні боки зроблені з алюмінію (були зі сталі). Якщо помістити обидві моделі в чохол, то між ними різниця буде не помітна.

Компанія Apple значно поліпшила захист від вологи, iPhone 12 може витримати шестиметрове занурення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кольорова гамма версії 11 була представлена такими варіантами: чорний і білий, червоний, бліді відтінки жовтого, зеленого і бузкового. Палітра новинки трохи розширилася: чорний, білий і зелений залишилися, а з’явився синій і приглушений відтінок червоного.

В iPhone 12 дисплей має більш тонкі рамки, але це не вплинуло на його розмір. Роздільна здатність зросла, і матриця IPS змінилася OLED. Тепер якість зображення не відстає від pro-версії.

Обидва смартфони мають підтримку кольорового охоплення РЗ і True Tone, однак нова модель має і підтримку HDR, більше запасу яскравості екрану і його контрастності. Наявність покриття «ceramic shield» дозволить захистити його при можливому падінні (за словами виробника, скло стало в 4 рази міцніше).

Явним недоліком 11 версії вважається відсутність підтримки в 5G-мережі. Обидві моделі швидкі, але нова має можливість довше отримувати оновлені версії iOS. Варто відзначити, що обидва смартфона забезпечені бездротовою зарядкою, проте версія 12 може підтримувати 15 Вт зарядку, а iPhone 11 лише 7,5 Вт. Обидві моделі витримують день при активному використанні або два дні при монеших навантаженнях. Можна забути про зарядний провід і павербанк, а на 80% телефон заряджається хвилин за 40.

Що стосується фронтальних камер, то обидва смартфона мають ідентичний 8-Мп модуль, але світлочутливість основної камери на айфоні 12 більша. Любителям фотографувати і заморочитися при обробці знімків краще віддати перевагу 12 моделі, а в інших випадках 11 модель нічим не програє. Навіть при несприятливих умовах фото будуть відмінної якості при хорошому рівні деталізації.

Чи варто переплачувати

iPhone 12 відмінний варіант, але ціна його значно вище при такому ж обсязі пам’яті.

Плюси нової моделі:

  • менший розмір, екран залишився великим;
  • новий рівень дисплея, покращилася якість картинки, зменшилися рамки, заміна IPS на OLED;
  • поліпшені характеристики камери;
  • 5G-підтримка;
  • новий процесор;
  • аксесуари від MagSafe.

При цьому мінуси в порівнянні з iPhone 11:

  • гірше рівень автономності;
  • невелика колірна гамма.

Логічним буде перейти на iPhone 11 з моделей нижче, але 12 версія дасть дивовижне уявлення про компанію Apple. При цьому «старий» варіант залишиться хітом продажів. Лінійка iPhone 11 вийшла успішною і дуже перспективною. Смартфон без проблем може здійснювати будь-які обчислення без «пробуксовок». Він забезпечує швидкий запуск різних додатків, плавний скролінг стрічок соціальних мереж, і вам не доведеться нервувати. Він добре дає собі раду на iOS 13 і iOS 14, та й 15, 16 і 17 iOS буде доступний на такому девайсі. Моментально реагує на дії, а тривале натискання супроводжується приємною вібровіддачею.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.