Google розповіла про причини масового збою додатків на Android-пристроях

Компанія Google розкрила подробиці щодо причини масового збою Android-додатків, з яким в березні цього року зіткнулися користувачі по всьому світу. Мова йде про збої в роботі сервісу WebView, який використовується мобільними додатками з мережевими функціями.

Нагадаємо, 22 березня користувачі Android-пристроїв по всьому світу зіткнулися з труднощами при використанні різних додатків. Проблема торкалася багатьох продуктів Google, в тому числі Gmail і Play Маркет. Згідно з наявними даними, проблема була викликана помилками в роботі програмного забезпечення та налаштування WebView і Chrome. Це призвело до появи «нестабільності» в Android-додатках, які використовують WebView для рендеринга веб-контенту, що спричинило за собою численні збої.

Для вирішення проблеми Google довелося випустити нові версії Chrome і WebView. Вирішити проблему можна було шляхом видалення оновлень WebView, але Google не афішувала таку можливість через високу ймовірність втрати даних в деяких додатках.

Щоб виключити подібні проблеми в майбутньому, розробники планують здійснювати більш ретельну перевірку WebView і пов’язаних з ним процесів перед запуском, одночасно покращуючи «експериментальне тестування і процес розгортання». Якщо ж проблема повториться, то WebView повернеться в «безпечний режим» або свідомо працездатний стан. Крім того, Google має намір прискорити процес оновлення WebView і Chrome через офіційний магазин цифрового контенту Play Маркет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.