Google запустила нову функцію Android, яка допоможе не потрапити під машину

Компанія Google почала поширювати корисне оновлення для додатка Digital Wellbeing (Цифрове благополуччя), з виходом Android 10 став частиною стандартного пакету встановлених додатків.

Користувачі помітили нову функцію – попередження Heads Up (можна перекласти і як «Бережись», і як «Підніми голову»). Сенс функції в тому, що система визначає, коли користувач уткнувся в смартфон на ходу, і виводить оповіщення з попередженням.

При активації функції в додатку розробники підкреслюють, що просто включити оповіщення недостатньо, треба насправді звертати увагу на навколишнє оточення. 

Судячи з усього, першими до нововведення змогли долучитися користувачі фірмових смартфонів Pixel зі встановленою бета-версією Digital Wellbeing. Незабаром очікується більш масовий запуск. 

Google представила додаток Digital Wellbeing (Цифрове благополуччя) для Android в 2018 році і воно стало обов’язковим для нових смартфонів з Android 10 з січня 2020 року. Digital Wellbeing покликане допомогти контролювати цифрову залежність і час, проведений за гаджетами. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.