Названа дата випуску MIUI 12.5

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi провела захід Mi Fan Open Day, на якому була представлена оновлена оболонка MIUI 12.5. Там же анонсована офіційна дата випуску цього апдейта.

Перші пристрої почнуть отримувати фінальну збірку MIUI 12.5 з 30 квітня. В їх число входять найбільш актуальні флагмани. Стабільна бета-версія MIUI 12.5 вже доступна в Китаї моделям Mi 10 і Mi 10 Pro, Mi 10 Ultra, Mi 11 і Mi 9S – саме вони оновляться до релізной збірки в першу чергу. Поки тільки в Китаї, а в подальшому цей апдейт почне поширюватися в інших країнах, в тому числі в Росії.

Точні дати випуску MIUI 12.5 для глобального ринку і для України і країн СНГ поки не визначені. Xiaomi спочатку тестує нові версії великих оновлень на користувачах в своїй рідній країні, а потім випускає їх по всьому світу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В цьому році Xiaomi відкрила бета-тест MIUI для користувачів. Володарі обраних моделей смартфонів Xiaomi, Redmi і Poco зможуть встановити стабільні бета-збірки і взяти участь у розвитку цієї оболонки. Розробники MIUI приймають від них відгуки про її роботу, а також про баги і виникаючі проблеми.

Також був запущений проект Xiaomi.eu – користувачі цього сайту можуть завантажити найсвіжіші збірки MIUI, неофіційно адаптовані з китайських версій для міжнародного ринку. У прошивки, які встановлюються вручну з втратою даних, додані додаткові мови, крім китайської та англійської (включаючи російську), а також сервіси і додатки Google, яких немає в оригіналі. Вбудовані додатки, призначені виключно для Китаю, були вирізані, оскільки вони не приносять користі для жителів інших країн.

У MIUI 12.5 перероблений інтерфейс системи і фірмових додатків, з’явилася плавна анімація переходів, а картки на екрані багатозадачності можна перегортати горизонтально. Споживання системних ресурсів, в тому числі оперативної пам’яті, знизилося приблизно на третину. Була посилена захищеність системи, з’явилися нові суперобоі з єдиної анімацією і ефектами для сторінки блокування і робочого столу, додані звуки природи і тварин для різних сценаріїв, а тактильний відгук повинен стати більш природним. Крім того, в MIUI 12.5 передбачено тісний контакт смартфонів з ноутбуками та комп’ютерами на базі Windows 10. Власники пристроїв Xiaomi, Poco і Redmi зможуть переглядати повідомлення від мобільних додатків на екрані ПК, використовувати загальний буфер обміну і швидко відправляти з одного гаджета на інший посилання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.