DxOMark про Xiaomi Mi 11 Ultra: краща камера і потужний сенсор

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти лабораторії DxOMark детально вивчили фотоможливості флагманського Mi 11 Ultra. Смартфон визнали найкращим з усіх, що побували на тестах. В ході огляду основної камери новинки автори зробили понад 3000 зображень і записали понад 2,5 години відео.

Mi11 Ultra отримав новітній сенсор Samsung ISOCELL GN2 зі збільшеним фізичним розміром 1 / 1,12 дюйма. У новинці присутній технологія автофокусування Dual Pixel Pro, яка розділяє кожен піксель по вертикалі і діагоналі для оцінки контрастності. Крім того, новий датчик використовує оновлені HDR-алгоритми.

DxOMark позитивно оцінили баланс між характерною текстурою фотографій і цифровим шумом, який з’являється при зйомці фото і відео. Практично при будь-яких умовах зйомки для Mi11 Ultra характерна швидке фокусування і плавне стеження за об’єктом під час запису відео. Камера новинки правильно заміряє експозицію і колірний баланс як при денному освітленні, так і вночі. Завдяки надширокої камері власники можуть зафіксувати значно більше деталей на знімку в порівнянні з іншими апаратами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на високу якість зйомки, Mi11 Ultra не позбавлений недоліків. Смартфон продемонстрував обмежений динамічний діапазон під час зйомки в умовах недостатнього освітлення. Також помітно незначне перенасичення окремих кольорів при денному освітленні і в приміщенні. Періодично камера змащує деталі на рухомих об’єктах або при нестачі світла. Кілька разів експерти стикалися зі збоями в роботі автофокусу під час відеозйомки, а на готових відео були помітні артефакти і відблиски.

За запевненням Xiaomi, Mi11 Ultra здатний знімати відео в 8K-дозволі з частотою 24 кадрів в секунду. При активації 4K-режиму максимальна частота може досягати 60 кадрів в секунду. Примітно, що для природної передачі температури освітлення у флагмані використовується додатковий сенсор, що оптимізує значення балансу білого.

У сумарному заліку Mi11 Ultra набрав 143 бали, посівши першу сходинку в глобальному рейтингу DxOMark. Другий рядок тепер займає HUAWEI Mate 40 Pro + з 139, а на третьому місці розмістився Mate 40 Pro, який набрав 136.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.