Названі найкращі лаунчери для Android

Android-лаунчери досить тривалий час залишаються невід’ємною частиною комфортного використання Android-смартфона. У випадку, якщо вам не подобається, як виглядає робочий стіл за замовчуванням, лаунчер – це найкращий вихід. Ми підібрали для вас найкращі лаунчери, які зможуть змінити вигляд вашої операційної системи та покращити користувацький досвід.

AIO Launcher

AIO Launcher відчутно відрізняється від інших лаунчерів для Android. У нього немає робочого стола – натомість є робочий екран з інформативним списком, який показує останні SMS та пропущені дзвінки, медіаплеєр, систему інформацію та іншу інформацію, як новини, ціну Bitcoin, Twitter та багато іншого.

Платна версія включає інтеграцію Telegram та стандартні віджети з інших додатків. Загалом це виглядає, як достатньо цікава ідея, адже не все має виглядати, як видозмінений стоковий Android, і при цьому, як доводить AIO Launcher, може бути функціональним. Платна версія, що важливо, коштує лише 1.99$.

Apex Launcher

Apex Launcher існує вже досить довго і протягом тривалого періоду часу залишався одним з найвідоміших та найпопулярніших Android-лаунчерів. Він дає користувацький досвід стокового Android з додатковими фішками та можливістю кастомізації.

Користувачам, які використовували Apex Launcher до 2018 року і яким він не сподобався, варто знати, що додаток зазнав серйозних змін у 2018 році і виглядає набагато сучасніше. Слід також згадати про таку цікаву фішку, як док знизу робочого стола, який дозволяє додати багато іконок та листати їх.

Microsoft Launcher

Microsoft Launcher – це не абсолютно новий додаток, адже раніше він випускався під назвою Arrow Launcher, після чого Microsoft провела ребрендінг додатку в середині 2017 року. Також лаунчер постійно оновлюється, і прямо зараз компанія вже працює над новою версією.

Додаток чудово підійде активним користувачам сервісів компанії Microsoft, адже у нього є тісна інтеграція з ними. Для прикладу, вона дозволяє зручно працювати з календарем, електронною поштою, списками To-Do та має тісну інтеграцію з Microsoft PC. Крім цього, є фішки кастомізації та жести для більш зручного управління.

Niagara Launcher

Niagara Launcher – це один з найновіших лаунчерів, і він дуже цікавий з точки зору реалізації нових ідей. Він стильний, мінімалістичний та чистий, при цьому не схожий на стоковий Android в плані робочого стола. Крім цього, у нього є можливість встановлювати сторонні паки з іконками додатків.

У лаунчера є можливість достатньо непогане управління музикою та повідомленнями, а також, що важливо, регулярні оновлення. Niagara Launcher дуже легкий у використанні і, що головне, як і AIO Launcher, він дозволяє отримати повністю новий користувацький досвід від тієї самої операційної системи, оскільки не схожий на традиційний робочий стіл.

Lawnchair Launcher 2

У випадку, якщо ви хочете отримати чудовий мінімалістичний лаунчер, який розповсюджується за принципом open-source, слід звернути увагу на Lawnchair Launcher 2. Він виглядає та відчувається як лаунчер у Pixel від Google, але має і свої додаткові фішки. При цьому цей лаунчер, що важливо, повністю безкоштовний.

Що важливо, у нього є підтримка сторонніх паків іконок, інтеграція з Google Now (з опціональним безкоштовним плагіном), підтримка адаптивних іконок та багатьох інших фішок кастомізації. З самого початку Lawnchair Launcher задумувався, як лаунчер з дизайном стокового Android, але з фішками в плані кастомізації.

APUS Launcher

У випадку, якщо ви любите налаштувати під себе абсолютно все, APUS Launcher – чудовий вибір. У цьому лаунчері є понад 50000 шпалер, а також величезна кількість тем, які дозволяють змінити вашу систему до невпізнаваності. Щоправда, слід звернути увагу на те, що цей лаунчер не настільки легкий для вашої операційної системи, як, наприклад, Lawnchair Launcher 2.

До головних фішок цього лаунчера слід віднести можливість приховувати додатки, можливість блокування та багато інших. Крім цього, лаунчер досить різнобарвний та яскравий, що може сподобатися деяким користувачам. Слід, щоправда, звернути увагу на вбудовану рекламу, яку не можна забрати, адже платної версії у лаунчера немає.

Lightning Launcher

У випадку, якщо у вас не дуже потужний смартфон, але ви хочете отримати максимум від використання смартфона, слід звернути увагу на Lightning Launcher. Це мінімалістичний лаунчер, який зміг вирости у один з найкращих в плані кастомізації лаунчерів, при цьому він дуже енергоефективний та легкий для апаратної складової вашого смартфона.

Найцікавішою фішкою смартфона, безумовно, є підтримка скриптів. Використовуючи JavaScript, можна змусити робити Lightning все, що захочеться. Крім цього, у лаунчера підтримуються додаткові плагіни, паки мов та багато інших опцій, які можна завантажити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.