Секрети MIUI: як захистити смартфон від збору зайвої інформації

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку статті, як завжди коротко відповімо на питання, яке часто задавали читачі. І минулого тижня, кілька людей питали, чому на деяких моделях Redmi дев’ятої серії (і деяких моделях серії Mi) немає таких додатків як:

  • Друге простір
  • Клонування додатків
  • Очищення динаміка

Справа в тому, що як і у випадку з «Супер шпалерами» розробники обмежують функціонал прошивок деяких смартфонів, але це зовсім не означає, що ці корисні налаштування видалені.

Скрін одного з читачів підтверджує відсутність додатків

Для того щоб почати користуватися цими функціями, вам потрібно завантажити з Play Market додаток «Запуск Activity» і скориставшись пошуком, знайти відсутні налаштування, вводячи назви прихованих додатків і функцій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Для функції очищення динаміка вводите – Speaker

Відключення збору інформації

Багато з наших постійних читачів уже знають, який негативний вплив на загальний стан смартфона надають різні фонові процеси і сьогодні ми відключимо ще кілька з них.

Для початку вам потрібно зайти в «Налаштування» -> Паролі та безпека -> Доступ до особистих даних


У цьому пункті ви побачите список програм, які на постійній основі мають доступ до даних про стан телефону і деякими даними користувача. А отже збирають статистику використання, за допомогою ресурсів системи.

Класичні страшилки MIUI, що підтверджують збір даних

Тому ми рекомендуємо відключити збір інформації прибираючи доступ для тих додатків, які по ідеї не повинні цим займатися. Але оскільки список програм у всіх різний, ви можете запитати в коментарях, якщо сумніваєтеся чи потрібно відключати ту чи іншу програму.

Ми ж залишили у себе тільки ці, оскільки їх активність дійсно необхідна, для нормальної роботи телефону:

Після цих нехитрих дій повертаємося до головного меню налаштувань і заходимо в пункт «Захист конфіденційності» -> Спеціальні дозволи -> і в самому низу сторінки знаходимо рядок «Управління мережами Wi-Fi»


На екрані з’явиться об’ємний список програм. Заходимо наприклад в додаток «Камера» і бачимо наступний текст:

Вам не здається дивним, що додаток «Камера» може шукати, додавати і видаляти мережі Wi-Fi? Як на нас, це повна нісенітниця, тому проходимо по всьому списку і відключаємо доступ до управління для всіх додатків, яким він очевидно не потрібен.

Відключати взагалі у всіх не рекомендуємо, тільки у тих, що не мають до роботи Wi-Fi ніякого відношення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.