Qualcomm Snapdragon 780G: ігровий процесор середнього класу

Нова мобільна платформа отримала підтримку мереж п’ятого покоління і продуктивну вбудовану графіку. В ході презентації Qualcomm назвала і перший смартфон, який отримає цей процесор – їм стане Xiaomi Mi11 Lite 5G.

Новинка виготовляється по 5-нанометровим техпроцесом. На відміну від Snapdragon 888, процесор не отримав «зарядженого» ARM Cortex-X1. Його архітектура включає два високопродуктивних ядра Cortex-A78 з тактовою частотою 2,4 ГГц і шість енергоефективних Cortex-A55 (1,8 ГГц). Движок Qualcomm AI Engine шостого покоління покликаний значно розширити геймерские можливості нового чіпа.

Інтегрований в платформу графічний процесор Adreno 642, отримав підтримку технології Snapdragon Elite Gaming і можливість оновлення драйверів. Крім того, до складу чіпа входить модем Snapdragon X53, здатний продемонструвати максимальну швидкість завантаження в 3,3 Гбіт / с і підтримує два типи мереж 5G (SA / NSA).

Фірмовий процесор обробки зображень Spectra 570 здатний захоплювати картинку з трьох камер одночасно і вести запис 4K-відео з HDR і HDR10 +. Платформа також пропонує підтримку стандарту Wi-Fi 6 зі швидкістю завантаження до 3,6 Гбіт / с, і Bluetooth 5.2.

Комерційний запуск смартфонів на базі Snapdragon 780G запланований на другий квартал 2021 року. Що стосується Xiaomi Mi11 Lite, то його презентація відбудеться 29 березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.