На Android почали вилітати програми? Знайдено рішення проблеми

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі смартфонів і планшетів на базі Android по всьому світу зіткнулися з неприємною проблемою – деякі додатки перестали запускатися або вилітають відразу після запуску. Проблема масова, не залежить від виробника і моделі пристрою або версії Android і виникає в основному з додатками, в яких задіяні сервіси Google.

Як з’ясувалося, проблемним виявилося одне з останніх оновлень компонента WebView, який відповідає за роботу веб-додатків і швидкий запуск сайтів в Chrome. Вже вийшов апдейт цього компонента, в якому усунений баг, що викликає падіння додатків.

Як вирішити проблему:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Запустіть Play Маркет і обновіть Android System WebView і браузер Chrome. Якщо в налаштуваннях магазину активовано автоматичне оновлення додатків, можна не поспішати – скоро вони самі оновляться без вашої участі.

У тому випадку, якщо поновлення Android System WebView і Chrome поки недоступні, а останні версії цих додатків були викладені в Play Маркеті до 22 березня, можна скористатися тимчасовим рішенням: перейдіть «Налаштування» → «Додатки» → в меню з трьома крапками включите відображення системних додатків, знайдіть в пошуку Android System WebView і натисніть «Видалити оновлення». Якщо кнопки для видалення оновлень немає, можна спробувати видалити і заново встановити Chrome.

Як повідомляють користувачі, після установки свіжих версій Android System WebView і Chrome додатки перестають вилітати і працюють нормально.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.