Apple розробила надточний підекранний сканер Touch ID

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple запатентувала новий тип датчика підекранного сканера відбитків пальців. Згідно з опублікованою документації, Touch ID наступного покоління отримає нову структуру, завдяки якій його швидкість і точність спрацьовування помітно зростуть в порівнянні з попередніми розробками компанії.

Згідно патенту під назвою «Виявлення відбитків пальців під дисплеєм на основі внеосевой кутового світла», Apple використовує модифіковану версію оптичного сканера замість ультразвукової моделі. Документ описує роботу системи, здатної виявляти світло через екран пристрою. За рахунок його заломлення за допомогою спеціальної решітки, як стверджує вендор, буде покращена контрастність відбитка.

Датчики зображення, в свою чергу, будуть перетворювати світло в електричні сигнали для аутентифікації користувача. При цьому в патенті наголошується, що сенсор нового типу буде мати максимально компактні розміри. Компанія також згадує використання лінз Френеля в якості одного з елементів конструкції майбутнього сенсора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що описаний в патенті датчик може з’явитися вже в серії смартфонів iPhone 13, але виробник цю інформацію ще не підтвердив.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.