ТОП-5 причин, чому я купив Redmi Note 10 Pro

Хочу поділитися з вами причинами, чому вибір моделі для майбутнього огляду припав саме на свіжий смартфон Xiaomi, а не на POCO X3 NFC, realme 7 Pro або Samsung Galaxy A32.

№1. Матове скло
Сьогодні нікого не можна здивувати використанням скла в якості матеріалу задньої кришки телефону. Цей тренд задала компанія Huawei, і практично відразу його підхопили інші виробники.

Xiaomi першими в середньобюджетному сегменті (поправте, якщо я помиляюся) запропонували покупцям не глянцева, а матове скло , яке менше брудниться, дорожче відчувається в руці і практично не вислизає.

На жаль, матове покриття є тільки в бронзовому і блакитному кольорі. Чорний, який найчастіше вибирають покупці, залишиться глянсовим.

№2. AMOLED-дисплей (120 Гц)

Samsung став першою фірмою, яка стала використовувати AMOLED-матриці в недорогих смартфонах. realme першими запропонували підвищену герцовку на бюджетних пристроях. А Xiaomi з виходом Redmi Note 10 Pro зробили практично неможливе: поєднали якість AMOLED-панелі з частотою дискретизації 120 Гц .

Так, аналогічний показник вже був в POCO X3 NFC, проте в ньому використовувалася LCD-матриця. Якщо ви пошукайте на YouTube порівняння плавності дисплея AMOLED (90 Гц) і IPS (144 Гц), то з подивом для себе виявите, що на другому типі екрана при скролінгу виникає залишкове зображення.

№3. Камера на 108MP

Першим смартфоном з камерою на 108MP став Xiaomi Mi Note 10. Слідом за ним аналогічний сенсор отримав Samsung Galaxy S20 Ultra. А тепер ми маємо таку ж камеру в пристрої, який коштує в 5 разів дешевше Самсунга !

Але є невелика обмовка (і справа тут не у відсутності OIS або оптичного зуму). Минулорічний Samsung Galaxy S22 Ultra використовує сенсор S5KHM1, а свіжий Xiaomi – S5KHM2. Здавалося б, цифра «2» в назві говорить про якийсь просунутості, але немає.

S5KHM2 – спрощена версія S5KHM1 і S5KHM3. Розмір пікселя в матриці, яка встановлена на Xiaomi становить 0,7 мкм, в той час як у більш досконалих сенсорів з аналогічним дозволом – 0,8 мкм. Нагадаю, чим більше піксель, тим більше світла захоплює камера. Як би там не було, 108-мегапіксельний модуль в недорогому смартфоні можна вважати проривом.

№4. Snapdragon 732G і UFS 2.2

Серцем Redmi Note 10 Pro став відомий по POCO X3 NFC процесор Qualcomm Snapdragon 732G. Багато фанатів чекали більш потужне рішення на кшталт 750G або навіть 768G, проте Xiaomi поки не поспішає повсюдно впроваджувати підтримку технології 5G в недорогі пристрої.

Мене ж продуктивність SD732G ( 300K AnTuTu ) цілком влаштовує, а по-справжньому радує використання нового типу внутрішнього накопичувача UFS 2.2. На відміну від попереднього типу UFS 2.1, він майже в 2 рази швидше працює на запис. Тобто установка додатків, збереження фото і розпакування архівів відбуватимуться блискавично.

№5. повноцінний стереозвук

Можливо, вас не здивує сам факт присутності стереофоничних динаміків в недорогому смартфоні, проте вам точно сподобається їх реалізація. Якщо в POCO X3 NFC і інших середньобюджетників в якості другого динаміка використовується розмовний, то в Redmi Note 10 Pro його роль грає повноцінний спікер , розташований на верхньому торці.

На папері новинка Xiaomi здається просто революційним представником середньобюджетного сегмента. Як буде насправді – покаже час. Я продовжую чекати доставки Redmi Note 10 Pro, а після отримання обов’язково опублікую кілька матеріалів про потенційного бестселері 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.