Apple знайшла спосіб підвищити автономність iPhone

Останні пара поколінь iPhone радують часом автономної роботи – нерідко Pro Max живуть по два дня. Apple домоглася такого рівня автономності в тому числі завдяки унікальному L-образному акумулятора і зменшення розміру материнської плати, однак компанія на цьому не зупинилася і зареєструвала два нових патенту, які потенційно можуть продовжити час автономної роботи майбутніх iPhone.

Перший патент, названий «Батарея в металевому корпусі», дозволяє зменшити зазор між акумулятором і іншими компонентами смартфона, помістивши останній в жорсткий або напівтвердий кейс. Це дозволяє зменшити порожній простір навколо батареї, яка є в сучасних iPhone, тим самим давши можливість збільшити її місткість без ризику проткнути або пошкодити через різних компонентів смартфона навколо.

Другий патент покликаний продовжити життя акумулятора і називається «Способи визначення та управління розширенням батареї». У процесі використання через деградацію Li-ion акумулятори можуть «спухати», що може привести до пошкодження смартфона і навіть вибуху. Apple пропонує оснастити акумулятори спеціальним детектором розширення, і якщо останній виявить надмірне набухання батареї, то він відправить команду про це контролера заряду, щоб той обмежив максимальну ємність акумулятора. Також, можливо, буде виводитися попередження користувача про те, що батарею пора замінити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.