Новий Chrome для Android використовує багато оперативної пам’яті

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google випустила 64-розрядну версію Chrome для Android-пристроїв. Нова збірка браузера стала не тільки швидша, але і більш вимоглива до заліза. Зокрема, для її запуску буде потрібно значний обсяг оперативної пам’яті і порівняно свіжа версія операційної системи.

Апдейт доступний тільки для смартфонів, які мають не менше 8 Гб оперативної пам’яті, а також працюють під управлінням ОС Android 10 і новіше. Якщо пристрій підтримує всі зазначені вище вимоги, користувач може легко перевірити, оновився чи Chrome на його пристрої. Для цього в адресному рядку браузера потрібно ввести «chrome: // version» і натиснути Enter.

До переваг 64-бітних додатків можна віднести підвищену продуктивність за рахунок використання більшого обсягу оперативної пам’яті, поліпшену безпеку, знижене енергоспоживання і підтримку функцій, недоступних на 32-бітних пристроях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще в 2019-м Google висунула до розробників вимогу про підтримку додатками для Android-пристроїв 32- і 64-розрядної архітектури. У серпні поточного року в Google Play будуть завантажуватися тільки 64-бітові додатки. Існуючі 32-розрядні збірки залишаться доступні для скачування, але високопродуктивні процесори ARM будуть підтримувати тільки 64-бітові програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.