iPhone 13 може ніколи не вийти – Apple пропустить нещасливе число

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В мережі з’являється все більше підтверджень того, що замість iPhone 13 в цьому році можуть вийти iPhone 12s. Спочатку про це розповів китайський сайт Mydrivers, потім підтвердили джерела Bloomberg і інсайдер Джон Проссер. Тепер же з’явилася інформація, що iPhone 13 і зовсім ніколи не побачать світло – нібито після 12s випустять відразу iPhone 14.

Не секрет, що число 13 багато хто вважає нещасливим, а психологи називають його боязнь трискайдекафобія. У деяких країнах немає кнопок 13-ого поверху, а після 12-го йде або 12a, або відразу 14. З цієї ж причини в США не стали називати винищувач F-13, хоча з 1962 року бойові літаки позначали послідовними порядковими номерами.

Якщо Apple піде за прикладом військових, то в цьому буде мало дивного, адже компанія вже пропускала цифру в назві айфонів. У 2017 році представили iPhone 8 і iPhone X, а роком пізніше вийшов iPhone 12 – iPhone 9 ми так і не побачили. Аналогічно вчинила і Microsoft, яка після Windows 8 випустила Windows 10.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось ще кілька цікавих фактів про числа: цифра 9 вважається у японців нещасливою через співзвуччя з ієрогліфом九( «біль»), а у китайців четвірка співзвучна з ієрогліфом死亡( «смерть»), тому багато виробників пропускають цифру 4 в назві гаджетів . Один з недавніх прикладів – геймерський смартфон ASUS ROG Phone 5 вийшов після ROG Phone 3.

Проте, як точно будуть називатися нові Айфони, ми навряд чи дізнаємося до традиційної осінньої презентації. В цьому році, за даними авторитетного аналітика Мін-Чі Куо, вона повинна відбутися у вересні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.