Вийшов Instagram Lite. Здається, його пора ставити замість звичайного інстаграма

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Facebook оголосила про глобальний запуск програми Intsgram Lite. Вона є клієнтом для інстаграма, орієнтованим на слабкі пристрої.

Програма створена для користувачів, чиї смартфони не витягують звичайну програму – або через низьку продуктивність, або через слабке інтернет-з’єднання. Коротше кажучи, Цукерберг мріє загнати в свої мережі якомога більше користувачів з країн, що розвиваються – тому IL в першу чергу був запущений в Індії.

У нього є кілька фішок. По-перше, програма тупо швидше працює – йому потрібно менше потужностей телефону і менше інтернет-трафіку. По-друге, додаток важить всього 2 Мбайт – зараз всі користувачі смартфонів з 32 Гбайт пам’яті і менше повинні хором сказати «моя зупиночка!».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По-третє, тут немає реклами. Зовсім! Тобто Facebook збирається в майбутньому додати монетизацію, але поки додаток працює без дратівливих банерів. З мінусів – тут не працюють нові функції соцмережі, типу Reels, Shopping і IGTV. Але і без них можна якось жити.

Раніше компанія з тією ж метою випустила полегшений додаток для Фейсбук – його можна скачати тут . Instagram Lite доступний тільки користувачам Android – додаток доступний безкоштовно в Google Play . Для iOS лайт-версію інстаграма створювати поки не планують.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.