Смартфони

iPhone 12 mini увійшов в топ-10 аудіорейтинга DxOMark

Share

Лабораторія DxOMark протестувала звукові можливості найкомпактнішої з новинки Apple. Експерти оцінили якість відтворення і запису гаджета в різних умовах використання – і, як з’ясувалося, мініатюрні розміри смартфона не стали перешкодою для потрапляння в верхню частину фірмового рейтингу.

Апарат отримав два мікрофони з функцією шумозаглушення і пару динаміків з підтримкою технології Dolby Atmos. Останнє частково вплинуло на оцінку просторових звукових характеристик смартфона при відтворенні аудіо. Крім того, в лабораторії високо оцінили темброві і динамічні характеристики пристрою. До плюсів моделі експерти також віднесли вдале розташування динаміків – вони не перекриваються долонями під час ігрових сесій.

Недоліками iPhone 12 mini були названі невисока максимальна гучність пристрою, а також невиражені низькі частоти. Крім того, як і у інших смартфонів бренду, в iPhone 12 mini звукова сцена не повертається відповідним чином разом з пристроєм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При запису звуку в галасливій обстановці фон заважає якісному відтворення голосу. Проте в сценарії використання з високим рівнем звукового тиску (наприклад, при записі гучного концерту) доріжка зберігає збалансований тембр. При зйомці відео експерти відзначили відмінну об’ємне звучання і реалістичну передачу відстані до джерела звуку.

Недоліком мікрофонів апарату стало розташування, через яке їх легко перекрити. Експертами також були помічені незначні артефакти при прослуховуванні будь-якого контенту, записаного на смартфон.

За результатами тестування iPhone 12 mini набрав 73 бали, посівши восьме місце у зведеному аудіорейтінге DxOMark.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    В мережу потрапили маркетингові матеріали Google Pixel 8a

    До офіційного анонсу Google Pixel 8a ще більше десяти днів. І все ж, ми вже…

    03.05.2024

    Розкрито ціну розумного кільця Amazfit Helio Ring

    Гаджет для активного способу життя представили ще у січні на виставці CES 2024. Компанія Amazfit…

    03.05.2024

    У ChatGPT з’явився режим “Інкогніто” для приватного спілкування з ботом

    Веб-версія ChatGPT отримала відразу два цікаві нововведення. Вони надають користувачеві більше контролю над своїми чатами,…

    03.05.2024

    Apple покаже, на що здатна у сфері штучного інтелекту

    Вже за кілька днів – 7 травня – Apple представить нові планшети iPad Pro. За…

    03.05.2024

    Чому не варто купувати дорогий смартфон

    Давно минули ті часи, коли тільки за великі гроші можна було отримати якісний надійний смартфон…

    02.05.2024

    «Київстар» приголомшив новими тарифами: чого бажати абонентам

    Мобільний оператор «Київстар» змінив наповнення у деяких своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього Інтернету в рамках…

    02.05.2024