В новому iPhone сканер відбитків і Face ID розмістять під поверхнею екрана

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джерела роздобули інформацію про те, як Apple вирішить питання з чубком iPhone і при цьому збереже систему датчиків, необхідних для роботи технології розпізнавання користувачів по особам Face ID.

Нагадаємо, в 2017 році з виходом iPhone X компанія перейшла на дизайн, який використовується до цих пір. Смартфони iPhone оснащені великим вирізом в центральній верхній частині екрану, де розташовуються датчики і отвір гучномовця.

При цьому компанія давно працює над тим, щоб зменшити розмір цього вирізу і в перспективі повністю відмовитися від нього. Комусь може здатися, що відмова від чубчика на увазі під собою відмову від технології Face ID, але це не так.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія запатентувала нове рішення, яке дозволить розмістити необхідні для роботи системи Face ID компоненти під поверхнею екрана. В даний момент компанія працює над модернізацією цих датчиків, щоб вони могли ефективно виконувати свою роботу, перебуваючи під дисплеєм. У патенті йдеться, що під екран переміститься і датчик зовнішньої освітленості.

Очікується, що після впровадження цієї технології в комерційному iPhone компанія запропонує користувачам функції розпізнавання відбитків пальців і 3D-розпізнавання осіб під екраном, який отримає рамки крихітної ширини по всьому периметру.

Чи побачимо ми це рішення в iPhone 13, поки що невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.