Названо 5 нових особливостей смартфонів у 2021 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2021 році серед одних з особливостей смартфонів стануть корпуси без отворів і дисплеї нового типу.

Аналітики порталу PhoneArena виділили п’ять основних трендів, які можуть з’явитися у флагманських пристроях у цьому році.

Селфі-камери під екраном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зазначається, що в 2021 році китайська компанія показала смартфон ZTE Axon 20 5G, де фронтальна камера розташована під дисплеєм. Видання пише, що корпорація Samsung також розробляє схожу технологію. До того у Apple є свої розробки такої технології.

Надзвичайно швидка зарядка

У поточному році телефони зможуть отримати можливість швидко заряджатися – менше ніж 30 хвилин. У 2020 році Xiaomi вже показала свою технологію зарядки Mi Charge Turbo 100W, яка повністю заряджає смартфон лише за 17 хвилин.

Також Samsung презентувала пару нових контролерів живлення (PD) Type-C, що підтримують потужність до 100 Вт. Тож імовірно, до кінця року швидка зарядка знайде більш масове поширення.

Складні форм-фактори і самовідтворювані дисплеї

У 2021 року з’являться нові концепції смартфонів. Наприклад, ZTE запатентувала дизайн телефону, що складається втричі, а LG також розробила смартфон із розсувним дисплеєм і другим екраном.

Також виробники працюють над технологією поверхні, що самовідновлюється. Так, в Apple була запатентована аналогічна технологія.

“Шар покриття дисплея може містити в собі шар еластомеру для підвищення гнучкості. Самовідновлення може бути ініційоване чи прискорене завдяки доданому ззовні теплу, світлу, електричному струму або іншому типу зовнішнього впливу”, – йшлося в патенті.

Смартфони без роз’ємів у корпусі

Аналітики зазначили, що Apple забрали роз’єм 3,5 мм, а Samsung слідом за цим позбавила флагмани слота для карт пам’яті microSD. Так що є імовірність, що смартфони взагалі можуть залишитися без будь-яких портів. Наприклад, за даними інсайдера Джона Просера, моделі iPhone 13 можуть вже бути без портів для зарядки.

Дисплеї microLED

Інновацією у 2021 році може стати масове поширення microLED дисплеїв. Експерти пояснили, що такий вид екранів схожий на OLED, але без вигорання пікселів, і він набагато яскравіший. Над впровадженням такої технології вже працюють Apple, Sony та інші великі виробники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.