Інсайдери: iPhone 13 без єдиного роз’єму зможе оновлювати прошивку по Wi-Fi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливо, Apple повністю позбавить iPhone 13 від роз’ємів в цьому році, а оновлення ОС девайс зможе виробляти по Wi-Fi, без використання проводів. Про це розповіло джерело, наближене до компанії.

Інсайдер з ніком Jioriku (він же McGuire Wood) уточнює, що мова йде тільки про одну модель iPhone 13з майбутньої лінійки. За його словами, Apple буде прибирати роз’єми поступово, а спонукав її до цього кроку досвід з Apple Watch, прошивку яких взагалі неможливо відновити в домашніх умовах. Однак без комп’ютера обійтися не вийде. iPhone, що знаходиться в режимі очікування, буде відправляти сигнал навколо себе, а iTunes або Finder, «помітивши» його, будуть з’єднуватися з девайсом і виробляти звичайний процес відновлення ПО. Існує й інший варіант, при якому iPhone робить запит безпосередньо в Apple і завантажує прошивку відразу звідти, минаючи комп’ютер – але таке рішення розглядається як крайній захід, так як воно менш стабільно.

McGuire Wood передбачає, що Apple все-таки запровадить в iPhone невеликий прихований роз’єм iBUS для сервісного доступу – щось подібне використовується зараз в Apple Watch біля кріплення ремінця. Однак вносити зміни в корпус смартфона конструкторам заборонили, тому розглядаються варіанти обмеженого доступу через лоток SIM-карти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2020-му році Apple представила новий інтерфейс MagSafe, який дозволяє заряджати iPhone швидко, не використовуючи дроти. Існують припущення, що в майбутньому компанія навчить MagSafe не тільки заряджати пристрій, але і передавати дані, що істотно полегшило б відмова від роз’ємів в iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.