В Android додали перевірку паролів на злом і планувальник повідомлень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google у своєму блозі розповіла про корисні нововведення, які повинні незабаром з’явитися в Android. Наприклад, система зможе попереджати про скомпрометовані паролі і навчиться відправляти повідомлення за розкладом.

Якщо у вас включена функція автозаповнення паролів, то тепер під час авторизації буде з’являтися попередження з рекомендацією змінити пароль, якщо він був раніше зламаний. Ця фішка запрацює на смартфонах під управлінням Android 9 і новіше.

Ще в систему додадуть планувальник відправки повідомлень. Працює так: пишіть як завжди, потім утримуєте кнопку відправки і вибираєте дату і час. Функція працює тільки в додатку Android Messages і буде доступна на Android 7 і новіше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновиться і Android Auto. В системі з’являться настроюються шпалери, ігри та ярлики з додатками і контактами на головному екрані (зараз вони є тільки в меню). А в автомобільних мультімедійках з великими екранами стане доступним поділ – в лівій частині можна, наприклад, показати карти, а в правій розмістити панель управління музикою.

Серед інших корисних фішок:

  • Більш інтуїтивні жести і оновлене меню для людей з поганим зором;
  • Збільшена дальність розпізнавання голосових команд для Google Асистента;
  • Темна тема в Google Maps.

Оновлення поширюється поступово, тому всі ці нововведення вже комусь доступні, а для інших вони з’являться найближчим часом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.