Samsung розкрила подробиці роботи камери Galaxy S21

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Візитна картка флагманів Samsung – просунутий модуль камери. Однією з особливостей фірмових гаджетів стала функція Single Take – і недавно компанія детально розповіла в своєму блозі про її переваги для користувача і механіці роботи цієї та інших фірмових технологій зйомки.

Для використання нового режиму досить просто навести фокус, і утримувати затвор камери протягом 5-15 секунд. В цей час смартфон буде знімати фотографії та відео усіма камерами. Потім, після ШІ-обробки, користувачеві буде надано до десяти найбільш вдалих фотографій і до чотирьох роликів з різними ефектами, знятих в цей відрізок часу.

Для отримання оптимального результату гаджет використовує кілька механізмів, заснованих на глибокому навчанні та комп’ютерному зорі. При цьому ШІ сам визначає, яку користь слід застосувати. Наприклад, для людей і домашніх тварин використовується портретний режим, а на фотографіях з пейзажами різні фільтри регулюють колір і освітлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При зйомці відео алгоритм оцінює відзнятий матеріал з урахуванням того, що відбувається в кадрі дії і предметів на тлі, застосовуючи до ролика різні спецефекти на кшталт уповільнення, швидкого перемотування і інших фільтрів.

Ще однією фішкою нових флагманів стала можливість генерації 24-годинного Timelapse-відео з одного знімка пейзажу. Для цього смартфон задіє нейромережу GAN – на базі єдиного кадру вона створює зображення з настройками освітлення для різного часу доби. Потім ШІ об’єднує оброблений матеріал в 12-секундний ролик, імітуючи природний хід часу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.