Google запустила функцію локальної роздачі Android-додатків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спеціально для користувачів з повільним інтернетом Google оновила технологію Nearby Sharing – тепер з її допомогою можна скачати мобільні додатки, використовуючи в якості сервера знаходяться поблизу Android-гаджети. Нова функція вже доступна офіційно, а в мережі з’явилася інструкція.

Щоб скористатися новою функцією, достатньо запустити Google Play (версії 24.0 і новіше) і в пункті меню «Мої додатки та ігри» вибрати вкладку «Поділитися». Потім, незалежно від того чи буде натиснута кнопка «Надіслати» або «Отримати», користувач повинен надати додатком доступ до своєї геолокації.

При виборі функції відправки на екрані гаджета відобразиться список програм. Позначивши потрібні, користувачеві залишиться вибрати одержувача, на пристрої якого з’явиться запит з кодом сполучення. По завершенні завантаження адресат повинен натиснути кнопку «Встановити» або «Встановити все», в залежності від кількості отриманих додатків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки один з користувачів не натисне кнопку «Відключити», пристрої залишаться сполученими і зможуть обмінюватися додатками з Google Play. При цьому швидкість передачі даних може бути вище, ніж у домашнього інтернет-з’єднання.

Нова функція не поширюється на платні програми. Крім того, судячи з відгуків, користувачам не завжди вдається поділитися певними вільно поширюваними програмами – наприклад, мобільним клієнтом Google Stadia.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.