Samsung представила першу в світі пам’ять з вбудованим ШІ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung оголосила про розробку першої в світі пам’яті з високою пропускною здатністю (HBM) і вбудованим блоком штучного інтелекту (AI), що отримала назву HBM-PIM. Повідомляється, що вона підвищує продуктивність при виконанні пов’язаних з ШІ завдань, істотно знижуючи при цьому споживання енергії.

За словами Samsung, більшість сучасних обчислювальних систем використовують окремі блоки процесора і пам’яті для виконання мільйонів складних завдань при обробці даних. Такий підхід до послідовної обробці вимагає, щоб дані постійно переміщалися між компонентами, що призводить до уповільнення роботи всієї системи. Для вирішення цієї проблеми і була розроблена пам’ять HBM-PIM, що дозволяє обробляти великі обсяги даних паралельно.

Використання нової пам’яті дозволяє підвищити продуктивність системи при роботі з штучним інтелектом і машинним навчанням більш ніж в два рази, знижуючи при цьому споживання енергії більш ніж на 70%. Важливо й те, що HBM-PIM не вимагає яких-небудь змін апаратного або програмного забезпечення, що дозволяє інтегрувати її в уже існуючі системи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Партнери Samsung вже тестують нову пам’ять. Більш докладно про розробку компанія обіцяє розповісти 22 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.