Samsung Galaxy S21 проти iPhone 12 – у кого краща камера

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серед найважливіших компонентів будь-якого нового смартфона фігурують камери, і, хоча задні модулі часто привертають найбільшу увагу, фронтальна селфі-камера так само корисна при спілкуванні з друзями.

Автопортрети існували з перших днів фотографії, навіть до включення малюнків і картин. Вони робилися фотографом, експозиції займали багато часу. Сьогодні звичайним мобільним телефоном можна зробити кілька фотографій за частки секунди, а топовий смартфон здатний записувати високоякісні селфі-відео. Apple навіть анонсувала slofies, уповільнене відео, що записується за допомогою фронтальної камери, на своїй серії iPhone 11.

Samsung приділила підвищену увагу своїм заднім камерам на Galaxy S21, включаючи ширококутну основну на 12 Мп з діафрагмою F1.8 та піксельним розміром 1,8 мк, надшироку теж на 12 Мп при F2.2 з пікселем 1,4 мк і телефото на 64 Мп при F2.0 і 0,8 мк.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чим нижче число F, тим вища продуктивність при слабкому освітленні і краще проявляється ефект боке. Для роботи в умовах слабкої освітленості і низького рівня шуму кращий більший розмір пікселя. У Samsung є рішення практично для будь-якої ситуації.

Для порівняння, iPhone 12 пропонує тільки дві задні камери по 12 Мп – широкоугольную основну з діафрагмою F1.6 та 1,4-мікронними пікселями разом зі надширокою при F2.4 і 1 мк. В основній камері Apple покладається на широку діафрагму для більш яскравих фотографій, тоді як Samsung збільшила розмір пікселя сенсора. Для надширокої камери Galaxy S21 пропонує кращі характеристики об’єктива і сенсора. Через це фотографії при слабкому освітленні з найбільшим кутом огляду перевершують iPhone 12.

Зум, селфі і відео

Apple включає телеоб’єктив в моделі Pro, але не більш як дешеві iPhone 12. Отже, єдиним засобом збільшення стає цифрове масштабування, що досягає максимуму в 5x. Додаток її камери пропонує не так багато в сфері комп’ютерної фотографії, які допомагають згладжувати і підвищувати різкість при 12-мегапіксельному використанні цифрового масштабування. Тому краще спробувати наблизитися, ніж збільшувати масштаб зображення.

Технічно Galaxy S21 теж покладається на цифровий зум, оскільки його телеоб’єктив має дальність дії всього в 1.1x більше, ніж його основна камера. Але його 64-мегапіксельний сенсор додає значний зум без втрат, просто обрізаючи краї надвеликого знятого фото. Це забезпечує збільшення, приблизно еквівалентну 3x оптичному наближенню, хоча буде більше спотворень через невеликого розміру пікселів сенсора.

Ролі змінюються при перемиканні на фронтальну камеру. Селфі-камера Apple на 12 Мп чіткіше, ніж 10-мегапіксельна мильниця Samsung, а інфрачервоний сканер TrueDepth в iPhone 12 видає точні ефекти глибини на кшталт поліпшеного боке. Поле зору (FOV) ширше на 23 міліметра в порівнянні з 26-міліметровим FOV у Galaxy S21.

Обидва можуть записувати відео з роздільною здатністю 4K, але у iPhone 12 є опція slofie для запису з кадровою частотою 120 при 1080p. При цьому головна камера Samsung може знімати вражаючі 960 кадр / сек при вирішенні 702p. Тому ті, хто хоче зробити Селфі в сповільненій зйомці, можуть спробувати знімати без видошукача і отримати заповільненні кадри на Galaxy S21.

Обидва мають відмінну супер стабільну відеозапис з роздільною здатністю 4K з кадровою частотою до 60. Samsung може записувати у форматі 8K з частотою 24 кадр / сек, але потрібно знати, але потрібно знати, що телефон швидко заповниться цими файлами з високою роздільною здатністю.

Вердикт

Вибір телефону – це щось більше, ніж просто камери. Втім, бажаючим зумувати сподобається більше Galaxy S21, а ті хто знімає багато селфі віддадуть перевагу iPhone 12.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.