Інсайдери розповіли про нові особливості Android 12

Не чекаючи виходу попередньої версії Android 12, ентузіасти вже вивчають вихідний код ОС – це дозволило їм розкрити чимало інформації про наступну ревізії «зеленого робота». У черговому великому звіті інсайдери порталу XDA-Developers розповіли про ряд оригінальних фішок майбутньої програмної новинки Google.

Судячи по звіту ентузіастів, Android 12 зазнає відчутного редизайну користувальницького інтерфейсу. Зокрема, концепція Material Next запропонує змінену панель повідомлень і розширене кількість налаштувань для екрану блокування. Повідомляється, що Google експериментує з повзунком яскравості на панелі повідомлень, роблячи його товщі, а також зменшує горизонтальні поля, відступи і висоту роздільник.

Крім того, на екрані блокування з’явиться градієнтна заливка, відтінок якої буде змінюватися за заданим розкладом. Заодно в системі зміниться розташування годин і інших кнопок. Як стверджують інформатори, в Android 12 компанія також переробить дизайн вікна введення графічного ключа, використовуваного для розблокування смартфона.

Крім того, ОС приписують функцію ручної зміни орієнтації екрану. Таке нововведення покликане «полагодити» роботу функції автоповороту з використанням гіроскопа і акселерометра, не даючи екрану смартфона обертатися при незначному нахилі.

Приписують системі і поліпшення, корисні для геймерів. У новій службі GameManager, як очікується, з’явиться можливість керувати ігровим режимом і зберігати налаштування навіть при перезавантаженні. Крім того, оновлений API Bluetooth буде інформувати користувача про стан АКБ підключеного пристрою. У разі низького заряду контролера користувач побачить на екрані попередження.

Крім того, очікується, що Google модифікує режим багатозадачності. Відповідно до джерела, в систему буде додана опція налаштованих пар додатків (App Pairs), яка дозволить їх відразу запускати в режимі розділеного екрану. Бета-версія Android 12 для розробників вийде вже найближчим часом, а публічна тестова зборка імовірно буде випущена влітку поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.