Смартфони

Apple поділилася секретами отримання красивих фото на смартфоні

Share

Уже завтра світ відзначає День всіх закоханих. Це означає, що соціальні мережі будуть заповнені фотографіями букетів. Але навіть в фотографуванні квіточок є свої тонкощі. Apple спільно з професійним фотографом поділилася секретами, як робити на смартфон максимально якісні знімки і отримувати багато лайків в Instagram.

Снято на iPhone 12 Pro Max

Своїм досвідом з зйомці букетів поділився професійний фотограф Натан Андервуд з Tulipina – всесвітньо відомої флористичної студії-бутика. За його словами, камери в iPhone 12 Pro дозволили зробити йому дійсно якісні фотографії. Так, всі представлені в цій новині знімки були зроблені Натаном за допомогою смартфона Apple. Він розповів, як будь-який власник «яблучного» гаджета може домогтися такого ж результату. Втім, ніхто не забороняє спробувати і смартфон будь-якої фірми, дотримуючись порад майстра.

Найважливіший параметр для отримання якісної фотографії, звичайно ж, освітлення. Натан рекомендує використовувати розсіяне природне світло, яке в ідеалі – іде збоку. Так, в приміщенні букет краще розмістити на відстані 0,5-1 м від вікна. У разі зйомки на вулиці слід уникати занадто яскравого сонця і сильних тіней. Далі потрібно знайти відповідний фон. Найкраще підійде сірий або синій з мінімумом деталей. Не рекомендується знімати на тлі цегли, смуг, точок і інших відволікаючих візерунків, здатних перетягнути на себе погляд глядача.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не менш важливо і правильно розмістити букет в кадрі. Фотограф вважає за краще використовувати на смартфоні об’єктив з мінімальною фокусною відстанню. У випадку з iPhone 12 Pro це телеоб’єктив. Квіти краще знімати злегка зверху, щоб при цьому добре було видно вазу. Важливо, щоб об’єкт зйомки був по центру і рівномірно заповнював кадр.

Для створення ефекту глибини варто використовувати портретний режим. При можливості краще пограти з розмиванням, щоб домогтися оптимального результату. Після натискання кнопки спуску затвора справа ще не завершено, зазначає Натан: він обробляє 99% своїх знімків. За його словами, кожному варто поекспериментувати з редагуванням, знайшовши власний фірмовий стиль. Сам він переважно робить кадрування знімків або змінює співвідношення сторін, регулює експозицію, насиченість і теплоту. Обрізавши фотографію, можна домогтися, щоб квіти заповнили весь кадр, а невелике збільшення експозиції зробить знімок яскравіше. Можна підкреслити кольору, піднявши трохи насиченість (не більше ніж на 10 пунктів), і злегка опустити баланс білого в сторону холодних тонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024

    Названо найшвидший суперкомп’ютер для штучного інтелекту

    Американський суперкомп'ютер Aurora став найпотужнішим у світі для роботи із завданнями штучного інтелекту. Його продуктивність…

    13.05.2024

    Apple Vision Pro 2 може використовувати більше технологій Samsung і бути дешевшим

    Перша гарнітура змішаної реальності Vision Pro від Apple, можливо, не змогла змінити світ через свою…

    13.05.2024

    Apple запевняє, що ультратонкий iPad Pro M4 не гнутиметься

    На минулій презентації Apple заявила, що "новий iPad Pro - найтонший продукт компанії за всю…

    13.05.2024

    Складено топ-6 найкращих смартфонів на Android на весну 2024 року

    На першому місці, зненацька, опинився зовсім не флагманський Samsung Galaxy S24 Ultra, а Google Pixel…

    13.05.2024

    Названо найкращі смартфони за часом роботи від акумулятора на 2024 рік

    Ведучий YouTube-каналу Quke.ru перерахував найкращі за автономністю смартфони на сьогодні. Blackview 9300 Pro . Він оснащений…

    13.05.2024