Нова ініціатива Google повинна підвищити якість Android-додатків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В напередодні релізу бета-версії Android 12 компанія Google згадала про такий важливий елемент операційної системи, як додатки. Пошуковий гігант вирішив розповісти розробникам, як потрібно робити красиві і зручні мобільні програми, і дав відповідні поради.

Нова ініціатива Google під назвою «Якість додатків», як нескладно здогадатися, орієнтована на підвищення загальної якості мобільних додатків для Android-пристроїв. На спеціальному сайті компанія перерахувала основні критерії, яких варто дотримуватися розробникам в своїх продуктах.

У плані призначеного для користувача інтерфейсу Google очікувано рекомендує слідувати фірмовим «матеріального» дизайну, що забезпечує додаткам більш сучасний вигляд. Використання компонентів Material Design спрощує реалізацію підтримки темної теми, жестової управління і багатьох інших актуальних функцій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для підвищення функціональності додатків Google рекомендує використовувати формат стиснення відео HEVC, фірмовий інструмент обміну інформацією Android Sharesheet і слідувати рекомендаціям по роботі програм в фоні для економії заряду батареї. Додатково компанія виклала інформацію щодо підвищення продуктивності і стабільності, а також конфіденційності та безпеки додатків.

Google має намір щоквартально оновлювати ці рекомендації, щоб вони завжди були максимально актуальними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.