Сервіси Google перестали працювати на всіх смартфонах Xiaomi

Декілька днів тому сервіси Google стали недоступними для використання на всіх смартфона компанії Xiaomi, але тільки таких, які спочатку були призначені для використання на території Китаю.

Спочатку користувачі самі помітили таку новацію, повідомивши про те, що набір Google Mobile Services (GMS) став недоступний для встанови на телефони китайського бренду, а тепер дійшло до того, що компанія-виробник опублікувала в китайській соцмережі Weibo спеціальне інформаційне повідомлення, в якому вона оповістила весь світ про таке своє рішення.

Користувачі смартфонів Xiaomi, які купують мобільні пристрої призначені для Китаю, більше будуть прямо «з коробки» отримувати сервіси GMS, а разом з тим не зможуть їх встановити самостійно, тому що такий функціонал в прошивці MIUI підтримуватися не буде. 

Однак таке рішення, за офіційними даними, зачіпає тільки нові моделі мобільних пристроїв, тоді як старі, на яких зараз доступні сервіси Google, таке нововведення не торкнеться. Крім того, воно не позначиться і на міжнародних версіях мобільних пристроїв, тобто на жителів України і Європи і безлічі інших держав дане нововведення жодним чином абсолютно ніяк не відіб’ється, і це, звичайно, можна вважати великим і вкрай значущим плюсом, яким все залишаться більш ніж задоволені. Однак все не так однозначно.

Чому Xiaomi вирішила заборонити установку сервісів Google на свої смартфони – невідомо, однак, швидше за все, бренд вирішив заощадити на процесі сертифікації мобільних пристроїв, адже такі спочатку повинні пройти якийсь контроль якості з боку «пошукового гіганта», щоб на них можна було встановити GMS, зробивши це офіційно. 
З огляду на те, що на території багатьох країн, активно продаються за зниженими цінами китайські модифікації тих чи інших мобільних пристроїв Xiaomi, користувачі таких виразно абсолютно точно постраждають від такого рішення, тому що легко і просто встановити на них додатки з набору GMS не вийде, а в число таких входять такі відомі, популярні і поширені, як Chrome, Gmail, YouTube , Gboard і багато інших.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.