В Android з’явиться функція заборони стеження за користувачем

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно компанія Apple заявила, що в iOS з’явиться функція, завдяки якій можна буде повністю заборонити додаткам збір інформації користувача третіми особами. Тепер же, за даними інсайдерів, про плани впровадити подібну схему має намір і Google – незабаром покращений режим приватності з’явиться і в операційній системі Android.

Близькі до Google джерела, в ході інтерв’ю авторитетному виданню Bloomberg заявили, що розробники американської компанії розглядають можливість обмеження збору даних і відстеження інформації користувача. Відповідні попередження незабаром можуть стати частиною мобільної операційної системи Android. Іншими словами, додатки будуть зобов’язані запитувати у користувача дозвіл на обробку його персональних даних.

Відповідно до джерела, мета Google – дотримати вимоги споживачів, для яких питання конфіденційності залишаються критичними. За попередньою інформацією, в настройках Android з’явиться додатковий перемикач, за допомогою якого можна буде заборонити будь-який збір інформації та відстеження. При цьому очікується, що алгоритми Google будуть менш суворими, ніж у Apple.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В даний час нова функція Android знаходиться на початковій стадії розробки, і точних відомостей про терміни її впровадження поки немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.