Android 12 вийде вже скоро. Що відомо про нову ОС від Google?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Реліз спеціальної версії Android 12 для розробників відбудеться вже в лютому. В очікуванні її виходу видання Android Authority зібрало чутки про головні функції нової операційної системи.

Поки що Google не розкривала особливості майбутньої ОС і пристрої, які будуть її підтримувати. Але з витоків журналісти дізналися, що в Android 12 будуть такі функції:

  • Розумне управління сховищем. ОС буде оптимізувати простір, яке займають додатки – обіцяють стиснення невикористовуваних програм і очищення системного кеша. Нововведення в першу чергу буде актуально для власників девайсів з крихітним накопичувачем.
  • App PairsФункція вже доступна в смартфонах Samsung і є ініціативою корейського виробника. Скоро вона буде і на нових смартфонах інших брендів. Фича дозволяє системі одночасно обробляти два додатки і відкривати їх на одному дисплеї. Цей режим оцінять лише власники пристроїв з великим екраном.
  • Покращена підтримка ігрових контролерів. В Android вже є API для тонкої настройки тих чи інших геймпадов. Тепер виробники ігор зможуть додати певний малюнок зворотної віддачі в своїх продуктах.
  • Обмежений мережевий режим. Користувачі зможуть вибрати, які саме додатки мають доступ до мережі.
  • Підтримка нескінченних скріншотів. Тут все зрозуміло – користувачі зможуть робити величезні скріншоти, які, наприклад, захоплюють всю веб-сторінку, а не тільки область екрану.
  • Розширена темна тема. Зараз Android-користувачі можуть перемикатися між базовою світлою і темною темами. Однак в майбутньому вони зможуть тонко налаштувати кожен режим, вибравши, наприклад, акцентні кольори в кожній темі.
  • Nearby ShareФункція, яку вже кілька років юзают iOS-юзери. З її допомогою можна швидко поділитися з чужим пристроєм паролем від W-Fi, якщо ваш смартфон підключений до цієї мережі.
  • Android Runtime (ART). Завдяки підтримці цієї функції оновлення системи будуть приходити на смартфони частіше, ніж зазвичай. Процес розгортання також буде більш плавним, має знизитися кількість помилок при установці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.