В iPhone 13 виправлять головний недолік iPhone 12

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно зі звітом Wall Street Journal, Apple розробляє для iPhone 13 технологію сканера відбитків пальців розміщеного під екраном, Вона буде використовуватися в якості допоміжної біометричної опції разом з Face ID.

Фактично, до цього багато ЗМІ вже повідомляли про те, що Apple розглядає можливість додавання функцій в новий iPhone. У ситуаціях, коли Face ID не є оптимальним, наприклад, при носінні маски, додатковий Touch ID (відбиток пальця під екраном) буде дуже корисний.

Принцип роботи оптичного сканера відбитків пальців під дисплеєм полягає в використанні світла. У телефонах Android, що використовують цю технологію, значок відбитка пальця загоряється на дисплеї перед розблокуванням. Помістивши туди палець, екран буде висвітлювати, а крихітний датчик – генерувати зображення пальця.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оптичні датчики легко обдурити, оскільки вони використовують двовимірні зображення. Але ультразвуковий датчик відбитка пальця – відносно нова технологія. Він використовує невеликі звукові хвилі для створення тривимірного відбитка пальця. Це більш безпечне рішення, його нелегко обдурити, і воно краще працює, коли пальці мокрі. Однак ціна технології ультразвукового розпізнавання відбитків пальців набагато вище.

Все Apple Touch ID, які використовуються на iPhone, iPad і Mac, ємнісні. Ємнісні датчики використовують серію крихітних конденсаторів для створення карти даних відбитків пальців. Оскільки вони не використовують безпосередньо отримані зображення відбитків пальців, їх важко обдурити.

Варто відзначити, що існують гібридні датчики з оптичною ємністю, тому, якщо Apple дійсно застосовує оптичні рішення, функція Touch ID може бути не такою небезпечною, як оптичні датчики, які використовуються деякими виробниками Android.

Фактично, можливість Apple використовувати стандартні оптичні датчики дуже мала, але гібридний датчик буде поєднувати в собі переваги швидкого сканування оптичних датчиків і безпеку ємнісних датчиків, і цю систему буде нелегко обдурити.

Незалежно від методу реалізації, повернення Touch ID в iPhone вітається, тому що він надасть більше можливостей аутентифікації для розблокування iPhone в різних ситуаціях, а також підвищить рівень безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.