Samsung Galaxy S21 проти iPhone 12: порівняння доступних флагманів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung недавно анонсувала свій черговий смартфон Galaxy S21, який за ціною точно відповідає iPhone 12 від Apple. Це призводить до можливості прямого порівняння двох флагманів, хоча і на початковому рівні. У Samsung і Apple є більш потужні версії з додатковими функціями і камерами.

IPhone 12 встановив високу планку для наступних за ним конкуруючих смартфонів. Оновлення дизайну приносить плоскі краї з контрастної, металевої і глянсуватої скляною обробкою. Камери показали значно кращу продуктивність при слабкому освітленні, що раніше було одним з найбільш слабких сторін айфона. Фірмовий чіп A14 отримав ще більше швидкості, графіки та потужності нейронної обробки. 6,1-дюймовий екран був оновлений до найяскравішого, багатобарвного OLED, довговічність також була покращена.

При цьому керамічне захисне скло стало найміцнішим в галузі, а рейтинг IP68 поширився на глибину до 6 метрів. Не згадуючи те, що зарядка і аксесуари MagSafe забезпечують новий спосіб взаємодії з айфоном. Практично в усьому iPhone 12 просунувся вперед в порівнянні з попереднім поколінням.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Galaxy S21 коштує на $ 200 менше свого попередника, пропонуючи значно поліпшену швидкість з чіпом Snapdragon 888 від Qualcomm, поліпшену обробку зображень і більш згуртований і красивий стиль з інтегрованим в дизайн розташуванням камер. Це класний телефон, що кидає серйозний виклик iPhone 12. Samsung автоматично виграє в категорії телеоб’єктива за рахунок матриці на 64 Мп, що забезпечує до 30-кратного цифрового масштабування.

Якість зображення часто розчаровує, але 64-мегапіксельна матриця в 5 разів перевершує стандартну роздільну здатність 12 Мп. З цієї причини масштабування з малим діапазоном має забезпечувати гарну якість при зовнішньому освітленні, коли зазвичай використовується телеоб’єктив.

На додаток до телеоб’єктивів із зумом Galaxy S21 включає основний шутер і ширококутну лінзу по 12 Мп, але з різними діафрагмами з f / 1.8 і f / 2.0. На iPhone 12 роздільна здатність цих компонентів теж 12 Мп, але діафрагми у них відповідно становлять f / 1.6 і f / 2.4. Велика діафрагма iPhone 12 пропускає більше світла, що може покращувати фотографії при слабкому освітленні. Але так як комп’ютерне фотографування зараз грає таку велику роль, безпосереднім досвідом можна підфарбувати окремо взятий знімок. Загалом, тут помічається дуже близьке відповідність камер, за винятком масштабування, що є ексклюзивним для телефону Samsung за цією ціною.

Процесор, дисплей і міцність

Дизайн і характеристики камери зазвичай є найцікавішою частиною нових смартфонів, але швидкий процесор, яскравий і чіткий дисплей і інші деталі все ще мають значення. Суперники забезпечені блискавичними, практично однаковими процесорами. Apple A14 технічно швидший, але Snapdragon 888 в телефоні Samsung має кращу графіку і нейронну обробку. Кожен,  буде досить чітким і швидко реагує. У обох є батарея на весь день для живлення своїх яскравих і барвистих OLED-екранів 6,2 дюйма по діагоналі у Samsung і 6,1 – у Apple. Galaxy S21 пропонує адаптивну частоту регенерації від 48 до 120 Гц, що зумовлюють більш плавну прокрутку і кращий хід ігор.

Обидва смартфони підтримують 5G, включаючи діапазони mmWave і Sub-6. Кожен має дуже міцне скло, Samsung з Gorilla Glass Victus і Apple з Ceramic Shield, але жоден не можна упустити на землю, так як їх все ж можна подряпати. Велика довговічність означає, що екран, мабуть, витримає падіння з рейтингом IP68, що робить обидва телефони стійкими до води і пилу. Apple тестувала на відстані до 6 метрів, а Samsung – на 1,5 метра, і це принесе користь кожному, хто користується своїм смартфоном поблизу води.

Вердикт

Загалом, обидва телефони фантастичні, і важко помилитися при покупці. Однак вирішальний фактор може зводитися до того, в яку екосистему вже інвестував покупець. Для власників продуктів Apple айфон стане інтегруватися настільки добре з ними, що буде важко вибрати альтернативний смартфон, якщо він не запропонує значно більше. Для тих, у кого є бібліотека Android-додатків, Galaxy S21 виявиться в знайомому середовищі і буде працювати прямо з упаковки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.