Компанія Apple запатентувала перископний зум-об’єктив для нового iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча раніше ходили чутки, що Apple в минулому році включила в свої iPhone перископний зум-об’єктив, компанія ще не випустила смартфон зі спеціальною камерою. Але схоже, що технологія все ще перебуває в розробці, оскільки компанія запатентувала «модуль перископної камери». Згідно зі звітом PatentlyApple, сьогодні (29 січня 2021 г.) Управління по патентах і товарних знаках США опублікувало нову заявку на патент. У документах йдеться про те, що винахід гіганта з Купертіно стосується технології складною камери з діапазоном від 85 до 165 мм. Цю складену камеру, можливо, можна було б використовувати в модулі камери невеликого форм-фактора. Запатентована камера оснащена двома складними світловими елементами і системою лінз, розташованою між цими двома елементами.

Крім того, сама система лінз може бути незалежною від елементів світла і може також включати в себе обмежувач діафрагми і лінзовий елемент з заломлюючої здатністю, встановлений в оправі лінзи. Простіше кажучи, система камери може запропонувати чудові можливості оптичного масштабування в поєднанні з додатковими функціями цифрового масштабування. Ми можемо очікувати, що ця технологія з’явиться в майбутніх iPhone, хоча наразі невідомо, чи буде новий об’єктив камери поставлятися з лінійкою iPhone 2021 року.

Цікаво, що в документах зроблено акцент на універсальному використанні нової камери. Ми можемо побачити її в комп’ютерах, моноблоках, планшетах та ноутбуках Apple.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.