Google буде збирати менше даних на iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple почала вимагати від розробників додатків для iPhone, iPad і Apple TV запитувати дозвіл на збір випадкових рекламних ідентифікаторів (IDFA), які використовувалися для показу персоналізованої реклами та відстеження ефективності маркетингових кампаній. Таким чином власникам гаджетів на iOS 14, iPadOS 14 і tvOS 14 буде запропоновано дозволити або заборонити відстеження в міру необхідності після першого запуску програми або гри.

У відповідь на це зміна Google сьогодні оголосила, що її програми припинять збір IDFA після вступу нової політики Apple (App Tracking Transparency або ATT) в силу. Пошуковий гігант збирається внести в свої додатки зміни, що дозволяють не відображати запит дозволу. За словами Google, в результаті введення нової політики розробники програмного забезпечення відчують значний вплив на доходи від реклами Google на iOS.

«Щоб підвищити рівень монетизації iOS, ми рекомендуємо розробникам оновити SDK Google Mobile Ads до версії 7.64, щоб отримати нові функції, такі як підтримка SKAdNetwork», – Google.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Google є допоміжний документ з додатковою інформацією про те, як розробникам підготуватися до вступу в силу нової політики Apple. Купертіновці також вимагають заповнювати ярлики конфіденційності при відправці нових додатків і поновлення в App Store з 8 грудня. У Google також додали, що докладають всіх зусиль, щоб зрозуміти і дотриматися всіх рекомендації Apple. Більшість найбільш відомих додатків пошукового гіганта до сих пір не відображають інформацію про конфіденційність, в тому числі YouTube, Gmail, Chrome і інші.

Нагадаємо, раніше Facebook розкритикував нову політику Apple, заявивши, що вона завдасть шкоди малому бізнесу, якому вигідна персоналізована реклама. Купертіновци відповіли, що користувачі заслуговують прозорості і контролю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.