Apple випустить нове покоління Face ID: що відомо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Епідемія коронавірусу призвела до тотального носіння масок. Це негативно відбилося на власників смартфонів від Apple , які використовують для розблокування технологію сканування осіб Face ID. Судячи з усього, виробник працює над новим поколінням біометричного захисту, що використовує кардинально інший підхід до впізнавання власника.

Face ID розпізнає людини на основі ряду біометричних показників. Спеціальний датчик захоплює зображення, порівнюючи його з еталонним. Ця проста і ефективна система дала збій під час світової пандемії. Крім того, багато користувачів заявляють, що часом досить навіть надіти окуляри або змінити зачіску, щоб високоінтелектуальний алгоритм перестав впізнавати свого господаря.

Можливо, майбутні смартфони Apple отримають нове покоління біометричного захисту Face ID на основі теплової карти особи. Права на таку технологію було видано гігантові з Купертіно Управлінням по патентам і товарним знакам США. Вказується, що аутентифікація відбуватиметься на основі теплової карти оклюзії у вигляді сітки, яка представляє різні області поверхні особи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким чином, замість зображення смартфон почне аналізувати специфічні сигнатури, які будуть унікальними для кожної людини. 

З чуток, Apple збирається переглянути конструкцію датчиків Face ID в наступному поколінні iPhone, щоб зробити виріз в екрані компактнішим. Не виключено, що цьому посприяє нова технологія. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.