З’явилися кілька дуже цікавих нововведень MIUI 12.5

До виходу повноцінної стабільної оболонки MIUI версії 12.5 залишається зовсім небагато часу. Бета-версія вже у всю тестується, і всі заявлені нововведення в ній присутні.

За час тестування знайшлося ще кілька цікавих функцій, які будуть доступні на оновилених пристроях Xiaomi.

Менеджер паролів

У MIUI 12.5 у користувачів буде можливість швидко управляти своїми паролями і переглядати їх, але найважливіше нововведення – синхронізація паролів з Mi Аккаунтом.

У власника смартфона буде можливість зберегти паролі на Mi Хмару. Якщо ви вирішите увійти під своїм Mi Аккаунтом на іншому пристрої, паролі легко можна буде перенести на цей пристрій з хмари. Швидко, зручно і не вимагає вводити всі паролі вручну.

Оновлення конфіденційності
MIUI 12.5 стане набагато надійніше її попередників. Про “зразкове місце розташування” ви вже чути, а ось захист буфера обміну – дуже важливе нововведення.
Тепер робота додатків, які можуть зберігати дані в буфері обміну, може бути обмежена. “Вкрасти” будь-які дані у сторонніх додатків тепер просто так не вийде.
Відстежуватимуть і ті додатки, що просять доступ до галереї. Їх роботу так само можна буде обмежити.

Нове меню батареї
Меню батареї перероблено. Тепер смартфон дасть зрозуміти користувачеві, в якому стані знаходиться батарея пристрою. Всього є чотири рівні стану: низький (Poor), нормальний (Normal), відмінний (Good) і ідеальний (excellent). Система повідомляє про те, що для обчислення стану батареї, її потрібно повністю зарядити три рази.

У ньому ж є можливість дізнатися поточну температуру батареї, а також кількість зарядок смартфона (судячи з усього, вважатися будуть не повні цикли).

Управління Bluetooth-контактами
Заносити в чорний список тепер можна і небажані Bluetooth-з’єднання. Занесені в такий список пристрої не зможуть зв’язуватися зі смартфоном.

Різне
Смартфон з MIUI 12.5 зможе транслювати звук з мікрофона на бездротові колонки.
А при передачі зображення на інший пристрій, його співвідношення сторін і налаштування регулюються для цього пристрою автоматично. Це дуже важливе і актуальне нововведення: хто користувався передачею зображення через Google Home, той розуміє, про що йде мова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.