Apple створила Face ID наступного покоління

Для розблокування пристроїв Apple буде використовуватися унікальний тепловий підпис особи кожної людини

Apple отримала новий патент, пов’язаний з біометричною системою аутентифікації користувачів по особам Face ID. У патенті докладно описується технологія розпізнавання осіб наступного покоління, яка використовує теплову карту особи.

В даний час в більшості смартфонів використовується біометрична аутентифікація по обличчях і відбитками пальців. Компанія Apple давно використовує систему Face ID для розпізнавання користувачів по особам, але нову версію технології буде дуже складно обдурити.

Серйозним недоліком існуючої технології є те, що окуляри, маски для обличчя і навіть волосся потенційно може перешкодити процесу аутентифікації. В описі нового патенту йдеться про те, що система розпізнавання осіб наступного покоління буде використовувати тепло від імені користувача.

Це означає, що в майбутньому для розблокування пристроїв Apple буде використовуватися унікальний тепловий підпис особи кожної людини. Це повинно дозволити Apple і далі використовувати систему Face ID, яка стала досить непрактичною на тлі пандемії, коли все змушені носити маски та знімати їх для розпізнавання особи або ж вводити пароль на екрані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.