Xiaomi запатентувала висувну «дзеркальну» камеру для смартфонів

Патентний портфель Xiaomi поповнила нова оригінальна розробка – висувний механізм для мобільного камери, який можна для зйомки в якості основного модуля і селфі-об’єктива. Завдяки публікації патентної заявки одним з регуляторів, стали відомі деталі роботи незвичайного механізму з використанням дзеркал в конструкції.

У сучасних висувних модулів є кілька недоліків, в числі яких – складність розміщення мініатюрної схеми в корпусі – особливо якщо єдиний модуль з поворотним механізмом планується застосовувати у всіх сценаріях зйомки. Xiaomi запропонувала альтернативний варіант з використанням іншої схеми.

Інженери компанії розробили конструкцію , що включає спеціальні лінзи. Таким чином, навіть при зміні режиму зйомки користувач не буде бачити самих датчиків. Замість них висувною блок включатиме лише систему лінз, які зможуть повертатися для використання модуля в якості основного або фронтального.

Таким чином, розробка Xiaomi дозволяє скоротити кількість камер, які необхідно використовувати в смартфоні, а також спростити конструкцію висувного модуля. Чи планує китайський виробник електроніки використовувати подібну технологію в своїх смартфонах в найближчому майбутньому, поки невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.