В iPhone 13 повернеться функція старих поколінь

Apple планує повернутися до класики, але і не планує відмовлятися від Face ID.

До презентації iPhone 13 (є чутки, що він буде називатися iPhone 12S) ще довго до презентації, але вже почали з’являтися перші подробиці про нього. Видання Bloomberg повідомило, що Apple вже тестує підекранний сканер відбитків пальців для айфонів 2021 року.

Схоже, що Apple давно планує поєднати дві технології ідентифікації користувача – сканування особи через Face ID вже використовується у всіх сучасних смартфонах компанії, до нього додадуть сканування відбитка пальця. Але якщо раніше для цього була окрема кнопка Home під екраном, то тепер сканер хочуть вмонтувати в екран – як в Android-смартфонах.

Таким чином у користувачів буде більше свободи вибору, як швидше включити смартфон. Наприклад, в умовах пандемії складно розблокувати смартфон по обличчю через захисну маску, а взимку доводиться знімати рукавички, щоб прикласти палець до сенсора. Поєднуючи ці два методи, можна компенсувати недоліки кожного, щоб не доводилося вводити пароль.

Також в Apple обговорюють повну відмову від роз’єму для зарядки. Компанія не планує переходити з Lightning на USB Type-C, а відразу хоче повністю перейти на бездротову зарядку.

Ще один напрямок, над яким працює Apple – складаний смартфон. У компанії вже тестують кілька прототипів подібних пристроїв з «невидимими» шарнірами, які в розкритому стані виглядають як невеликий планшет, але при необхідності його можна скласти навпіл. Але в 2021 році подібну новинку від Apple чекати не варто.

Нагадаємо, у минулому році головною особливістю iPhone 12 стала підтримка 5G, що для України виявилося неактуально. У лінійці вперше представили відразу чотири смартфона, включаючи найменший iPhone 12 mini.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я