Categories: Смартфони

У США збираються законодавчо заборонити смартфони Huawei і ZTE

Share

Американський парламентарій представив законопроект, який заборонить держорганам США користуватися смартфонами Huawei і ZTE. Причина – можливий зв’язок цих компаній з китайським урядом.

Законопроект проти Huawei і ZTE

У США підготовлений законопроект, який заборонить державним органам і відомствам використовувати техніку і послуги китайських компаній Huawei і ZTE. Документ отримав назву «Закон про захист урядових комунікацій США» (Defending US Government Communications Act). Він був запропонований конгресменом від Республіканської партії Майком Конауей (Mike Conaway), що представляє штат Техас.

В офіційній заяві, яку Конауей розмістив на своєму сайті, він стверджує, що продукція Huawei і ZTE є загрозою національній безпеці США, і що використання обладнання цих виробників «стало б запрошенням китайської розвідки в усі аспекти наших життів». Конгресмен посилається на позицію Постійного спеціального комітету Палати представників США з розвідки (HPSCI), який вважає, що Huawei може ділитися інформацією, отриманою від американських користувачів, з китайським урядом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Видання The Information повідомляє, що розвідувальними комітетами Сенату і Палати представників в Федеральну комісію із зв’язку (FCC) США в грудні 2017 р дійсно були направлені листи, в яких йшлося про Huawei. У листах стверджувалося, що техніка Huawei може являти собою загрозу безпеці США, зокрема, якщо китайська компанія буде співпрацювати з американськими стільниковими операторами.

Зрив угоди з AT & T

Листи розвідувальних комітетів стали причиною того, що великий американський стільниковий оператор AT & T в останній момент скасував домовленості з Huawei про продаж смартфонів китайського виробника через свої мережі в США. Huawei має намір повідомити про угоду на торговельній виставці CES в Лас-Вегасі у вівторок, 9 січня, однак заява так і не прозвучала.

Член американського парламенту підготував законопроект про заборону техніки Huawei в держорганах

Схожу угоду має намір укласти з Huawei і стільниковий оператор Verizon, але він також відмовився від угоди. В обох випадках мова йшла насамперед про продаж через роздрібні мережі американських операторів смартфона Huawei Mate 10, представленого китайською компанією в жовтні 2017 року Huawei розраховувала, що смартфон зможе скласти конкуренцію новим iPhone в США, пише видання The New York Times. Без знижки, яку зазвичай пропонують в своїх магазинах американські стільникові оператори, Huawei Mate 10 коштує більше $ 900.

Huawei на американському ринку

У 2012 році в доповіді, представленій американському парламенту, вже піднімалося питання про можливість державного шпигунства з боку Китаю з використанням техніки Huawei. Це призвело до того, що в даний момент продукція Huawei доступна в США тільки через онлайн-магазини і нечисленні фізичні точки продажів.

Тому партнерство з AT & T мало стати для Huawei першою домовленістю такого роду з великим стільниковим оператором в США, незважаючи на те, що китайська компанія займає третє місце серед світових виробників смартфонів, після Samsung і Apple. Стан американського ринку смартфонів багато в чому визначається діяльністю четвірки найбільших стільникових операторів: Verizon, AT & T, Sprint і T-Mobile, до співпраці з якими і прагнути Huawei.

Раптова відміна угоди з AT & T може утруднити реалізацію планів Huawei по завоюванню нових позицій на ринку смартфонів. Компанія, що базується в Шеньчжені, Китай, неодноразово заявляла про свій намір стати першим в світі брендом смартфонів  за обсягом продажів. У лютому 2017 року глава компанії Річард Ю(Richard Yu) повідомив під час інтерв’ю, що сподівається побачити Huawei на другому місці серед світових виробників смартфонів вже через два роки, а лідером – через п’ять років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Huawei
  • Останні записи

    Чому смарт-кільця зараз є марними

    Поява про «розумних кілець» стає черговим модним цифровим трендом. Виробникам потрібно щось випускати, а новий…

    06.05.2024

    Apple готує величезний складаний iPad та iPhone-розкладачку

    Портал 9to5Mac поділився новими подробицями про плани Apple з розробки та випуску своїх перших пристроїв…

    06.05.2024

    3 речі, які я хочу бачити в Fallout 5 після перегляду серіалу Fallout від Amazon

    Цього місяця Fallout став найпопулярнішим телевізійним шоу, що є вражаючим досягненням адаптації відеоігри. Хоча Bethesda…

    06.05.2024

    Названо три смартфони Xiaomi, від покупки яких краще утриматися

    Три моделі смартфонів екосистеми “Сяомі” більше не отримують оновлення та підтримку. Потенційні покупці повинні враховувати…

    06.05.2024

    Мільярди Android-пристроїв вразливі для нової атаки

    Дослідники з Microsoft виявили, що багато додатків Android — у тому числі як мінімум чотири…

    06.05.2024

    Apple не планує впроваджувати технологію розпізнавання обличчя під екраном у свої пристрої до 2026 року

    Аналітик Омар Сохаїл стверджує, що Apple не впроваджуватиме технологію розпізнавання осіб під дисплеєм у свої…

    06.05.2024