iPhone 13 може отримати вбудований в екран Touch ID разом з Face ID

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За попередніми чутками, від лінійки iPhone 13 не очікували якихось серйозних нововведень, але схоже тепер одне точно буде. Йдеться про вбудований в екран сканері відбитків пальця.

Буквально на днях Qualcomm анонсувала вдосконалений сенсор, який став швидший і точніший, схоже Apple вирішила не відставати і впровадити схожий сенсор в iPhone 13.

За даними Bloomberg, Apple тестує екранний сенсор для iPhone 13. Нагадаємо, агентство Bloomberg повідомило про аналогічний біометричний вирішенні для iPhone серії 2020 року, але в iPhone 12 ми цього не побачили. В цьому році Apple може вперше запропонувати вбудований Touch ID разом з Face ID, що дає користувачам можливість розблокувати свої пристрої двома способами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У звіті не йдеться, чий саме сенсор може використовувати Apple, але все натякає на використання рішення Qualcomm. 3D Sonic Sensor Gen 2, новий сенсор Qualcomm, буде на 50 відсотків швидше і на 77 відсотків більше, ніж сенсор першого покоління. Перевага такого сенсора в тому, що зона зчитування збільшиться і користувачеві не доведеться прикладати палець до строго певній зоні, точніше ця зона буде більше.

Можливо, саме тому аналітик Мінг-Чі Куо згадав, що у серії iPhone 13 буде товстіший корпус. Але це може бути пов’язано батарей більшого розміру. Куо також детально розповів про перехід Apple на екранний Touch ID для моделей iPhone 13 ще в кінці 2019 року. Аналітик рідко помиляється, тому цілком ймовірно, що дане нововведення буде застосовано в iPhone 13.

Однак повної впевненості немає і технологію можуть застосувати тільки в 2022 році. Так що поки залишається тільки чекати результатів тестувань і нових витоків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.