Categories: Смартфони

Жахливий мінус всіх Android-смартфонів, за який реально дуже прикро

Share

Операційна система Android є повною протилежністю iOS. У кожної з них є свої сильні і слабкі сторони, причому в першій набагато більше різних можливостей і функцій. Наприклад, при наявності спеціального ПО підключити Android-смартфон з дроту можна хоч до тостера, тоді як з iPhone все набагато складніше. Компанії Apple і Google постійно працюють над своїми мобільними ОС, причому іноді навіть відбувається запозичення функцій з однієї систему в іншу.

З якихось незрозумілих причин у всіх Android-смартфонів в 2018 році є жахливий мінус, за який реально дуже прикро. Власники iPhone, iPad і iPod Touch можуть порахувати його справжнісінькою дурістю, оскільки операційна система iOS, на базі якої всі вони працюють, позбавлена ​​цього недоліку вже дуже давно – практично з моменту релізу в далекому 2007 році.

За замовчуванням в операційній системі Android немає функцій і можливостей, які б дозволили відображати індикатори непрочитаних повідомлень у всіх додатках, що підтримують таку функцію. Наприклад, якщо на поштову скриньку прийшло п’ять листів, то на іконці програми повинен відобразитися відповідний індикатор з числовим позначенням кількості непрочитаних листів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо в iOS ця можливість присутня «з коробки», то власникам всіх Android-смартфонів доводиться використовувати додаткове програмне забезпечення – окремі програми або цілі графічні оболонки. Хоч до деяких мобільні пристрої така можливість і вбудована, проте все одно система повідомлень у вигляді бейджікiв буде працювати не зовсім коректно, оскільки багато програм та ігри для Android просто позбавлені підтримки такої функції.

Крім того, будь-яке стороннє програмне забезпечення негативно позначається на часі автономної роботи всіх смартфонів, тому використання якихось доповнень для відображення індикаторів непрочитаних повідомлень, повідомлень або листів може витрачати зайву обчислювальну потужність, а як наслідок – акумулятор буде розряджатися швидше. На щастя, в операційній системі Android 8.0 Oreo з’явилася підтримка індикаторів, однак і тут Google «облажалася», якщо це можна так назвати.

Замість того щоб реалізувати повноцінні індикатори з числовим позначенням, компанія Google додала в Android 8.0 Oreo просто бейджики (Dots), які з’являються в разі, якщо є хоча б одне непрочитане повідомлення, лист або що-небудь ще. Відповідно, по ньому не можна визначити, скільки повідомлень ховається в додатку. Саме тому залишається вірити, що в операційній системі Android 9.0 P жахливий мінус всіх Android-смартфонів нарешті буде повністю вирішено.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

View Comments

  • Перед написанням статті вартує оглянути всі популярні Андроїд оболонки, а вже потім видавати таку нісенітницю.

    Дана функція повноцінно реалізована у Miui.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024

    iPhone 16 Pro Max отримає величезний розмір корпусу

    Розміри Pro-версій майбутніх флагманів значно перевищують базові версії. Раніше в мережу потрапили зображення болванок, які використовуються…

    28.04.2024

    Gmail отримає нові функції штучного інтелекту

    Компанія Google вбудувала у свій поштовий клієнт нову нейромережну функцію. Вона полегшить роботу з довгими…

    28.04.2024