Інсайдер: покупці Huawei P50 зможуть вибирати між HarmonyOS і Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чутки про ключові особливості смартфона Huawei P50 поповнив свіжий звіт, пов’язаний з програмним забезпеченням майбутньої новинки компанії. Згідно мережевих джерел, флагманський гаджет все ж отримає фірмову прошивку HarmonyOS – але і поборники Android зможуть придбати гаджет під управлінням звичної операційної системи.

Індійський інсайдер під ніком hereYashRaj опублікував в своєму Twitter-блозі повідомлення, згідно з яким Huawei P50 Pro на базі мобільної платформи Kirin 9000 буде працювати під управлінням не тільки Harmony OS, але і Android. Поки невідомо, чим буде відрізнятися прошивка в залежності від регіону, чи буде у користувача вибір між ними при замовленні пристрою. Не виключається і варіант предустановки відразу двох ОС з можливістю їх перемикання.

За даними джерела, Huawei P50 Pro отримає 8 ГБ оперативної і 128 або 256 ГБ вбудованої пам’яті. Флагману приписують OLED-дисплей з вирізом під фронталки і основну камеру з п’ятьма сенсорами. Базова версія пристрою, як очікується, обзаведеться менш продуктивним процесором, 6/8 ГБ ОЗП стандарту LPDDR4X і накопичувачем UFS 3.0 на 128 або 256 ГБ пам’яті в різних конфігураціях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Презентація нових флагманів HUAWEI імовірно відбудеться в першій половині 2021-го, але точна дата заходу і вартість смартфонів невідомі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.