В Android 12 з’явиться нова корисна функція для економії місця

У найближчі місяці очікується випуск першої бета-версії Android 12. Поки про наступну версію «зеленого робота» майже нічого не відомо, але розробникам з порталу XDA вдалося виявити в коді Android Open Source Project (AOSP) натяк на нову функцію, яка дозволяє перекладати програми спеціальний режим гібернації.

Поки судити про нову функцію доводиться лише в кількох рядках коду в AOSP. Відповідно до опису, невикористовувані додатки можуть переходити в особливий стан гібернації, що дозволить оптимізувати їх зберігання. Немає ніяких подробиць, як саме це буде відбуватися. 

На даному етапі розробники припускають, що система буде автоматично визначати додатки, які користувач давно не відкривав, стискаючи їх для економії вільного місця на пристрої. Як тільки програма буде запущена, вона тут же повернеться в нормальний стан. Неясно, чи буде система сповіщати користувача про те, що додаток «заснуло». 

Поки немає гарантій, що Google додасть цю функцію в Android 12. Компанія може як приберегти її для більш нових версій, так і відмовитися від неї зовсім. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.