Samsung стане ексклюзивним постачальником 120-герцових дисплеїв для iPhone 13 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung в кінці цього року буде ексклюзивним постачальником OLED-дисплеїв LTPO для моделей Pro в лінійці iPhone 13. Із звіту TheElec виходить, що ця технологія дозволить Apple реалізувати частоту оновлення 120 Гц на більш дорогих смартфонах наступного покоління.

LTPO – це абревіатура від низькотемпературного полікристалічного оксиду, що означає, що це низькотемпературний полікристалічний оксидний дисплей. Цей тип дисплея був розроблений купертіновци спеціально для останніх моделей Apple Watch, а основою послужила класична OLED-панель.

Повідомляється, що обидві моделі iPhone 13 використовуватимуть OLED-панелі на низькотемпературних полікристалічних оксидах (LTPO) і тонкоплівкових транзисторах (TFT) виробництва Samsung Display. У прийдешній модельний ряд увійдуть чотири пристрої, а смартфони серії Pro отримають підтримку частоти 120 Гц.

Раніше повідомлялося, що в ланцюжку поставок беруть участь LG і Samsung. Однак, згідно з останніми даними, LG зосередиться на нарощуванні своїх виробничих потужностей в цьому році, щоб повернуться до поставок в наступному. Apple планує використовувати OLED-дисплеї LTPO у всіх моделях iPhone 2022 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітик в галузі дисплеїв Росс Янг також вважає, що одним з основних нововведень в моделях iPhone 13 Pro стане впровадження дисплеїв ProMotion з частотою оновлення 120 Гц і підтримкою функції змінної частоти. Підтримка технології LTPO дозволила б Apple використовувати енергоефективну плату, яка відповідає за включення і відключення окремих пікселів на екрані, а це в свою чергу може збільшити час автономної роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.